Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκλειστικό: Επίσημη πρόταση με άμεση χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από μεγάλο βρετανικό fund για την Creta Farms

tags :
Αποκλειστικό: Επίσημη πρόταση με άμεση χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από μεγάλο βρετανικό fund για την Creta Farms
Η πρόταση που κατατέθηκε προ δεκαπενθημέρου και η στάση τραπεζών και EY
Πρόταση απόκτησης του ελέγχου της Creta Farms από ισχυρό βρετανικό fund έχει κατατεθεί επισήμως εδώ και δεκαπέντε περίπου ημέρες στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και την Ernst & Young δημιουργώντας νέα δεδομένα στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η πρόταση αυτή είναι καλύτερη από αυτές που είχαν καταθέσει ο όμιλος Impala και η Lime Capital και κυρίως προβλέπει την άμεση καταβολή 15 εκ ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας με τις τράπεζες.
Η προσφορά του fund ισχύει υπό την προϋπόθεση της διενέργειας fast due diligence το  οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός δεκαημέρου. Η πρόταση του βρετανικού fund έχει προκαλέσει βραχυκύκλωμα στις ελληνικές τράπεζες καθώς η πρόταση Impala δεν εξασφαλίζει την ενδιάμεση χρηματοδότηση και ζητείται και από τις ίδιες να βάλουν χρήματα ενώ η πρόταση των βρετανών όχι μόνο εξασφαλίζει την ενδιάμεση χρηματοδότηση αλλά και την ταχεία επαναφορά της πολύπαθης κρητικής εταιρίας στην κανονικότητα.
Στις τράπεζες υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τη στάση που πρέπει να τηρηθεί ενώ παρά τις οχλήσεις του fund απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής με κορυφαία στελέχη της EY να επιχειρούν ουσιαστικά να ανατρέψουν την επιμονή  του fund να αποκτήσει την ελληνική εταιρία προβάλλοντας διάφορες εκκρεμότητες αλλά και τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τη διαμάχη των βασικών μετόχων!!! Βέβαια αποτελεί ένα ερώτημα γιατί η EY δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση προσέλκυσης διεθνών επενδυτών στη διαδικασία που διενήργησε για την Creta Farms και εκ των πραγμάτων φαίνεται να περιορίστηκε εντός των ελληνικών συνόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βρετανικό  fund στη συγκεκριμένη περίοδο έχει ρευστότητα προς επένδυση αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι στο fund κατά τις ίδιες πηγές έχουν ήδη εμπειρία από την ελληνική αγορά ενώ θεωρούνται αξιόπιστοι χρηματοοικονομικά.
Εν τω μεταξύ μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε καμία επίσημη πληροφορία για την τύχη της διαπραγμάτευσης με τον όμιλο Impala για τη σύναψη συμφωνίας με τις τράπεζες και συνεχίστηκε το γαϊτανάκι των διαρροών για την από μέρα σε μέρα συμφωνία η οποία δεν επιβεβαιώνεται γεγονός που έχει δημιουργήσει και εκνευρισμό στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει εκτεθεί δημόσια σχετικά με τη διάσωση της Creta Farms.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης