Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με ποινές... χάδι τιμωρήθηκαν 14 στελέχη του νοσοκομείου Αλεξάνδρα λόγω νέου ΠΚ

tags :
Με ποινές... χάδι τιμωρήθηκαν 14 στελέχη του νοσοκομείου Αλεξάνδρα λόγω νέου ΠΚ
Οι πολυεθνικοί όμιλοι είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν τις ελληνικές εταιρείες που θα βρεθούν απέναντι τους σε διαγωνισμούς
«Πλακάκια» με  πολυεθνικό όμιλο τα  έκαναν 14 υπάλληλοι μαζί το διοικητή του νοσοκομείου Αλεξάνδρα για να κερδίσει το διαγωνισμό συντήρησης  και επισκευής ιατρικών μηχανημάτων τεχνητού  νεφρού που διενεργήθηκε το 2017.
Η ομάδα του νοσοκομείου Αλεξάνδρα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την προκήρυξη του διαγωνισμού και τον κατοχύρωσε το στον πολυεθνικό όμιλο σε βάρος ελληνικής εταιρείας.
Το έργο συντήρησης ανατέθηκε στον ξένο οίκο  ενώ η ελληνική εταιρεία  προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της.
Μετά από δύο χρόνια τα 14 στελέχη του νοσοκομείου Αλεξάνδρα μαζί με το διοικητή βρέθηκαν να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία καταστρατήγησης του διαγωνισμού προς όφελος του πολυεθνικού ομίλου.
 «Δεν έβρισκαν καρέκλες να καθίσουν».
Η αίθουσα του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών γέμισε  με τους  κατηγορούμενους.
Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε δύο ημέρες  και αποκαλύφθηκε η ενοχή τους.
Η δικαστική απόφαση ήταν καταδικαστική για τους κατηγορούμενους και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 65  ημερών και χρηματική ποινή 1300 ευρώ ανά κατηγορούμενο για  το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η απόφαση είναι πρωτόδικη και οι 14 κατηγορούμενοι  άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με νομική πηγή η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό από το  Εφετείο.
Οι ποινές χαρακτηρίστηκαν «χάδι» από νομικούς κύκλους διότι εφαρμόζεται ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος έχει μειώσει τις ποινές για τις περιπτώσεις παράβασης  καθήκοντος.
Η συζήτηση έγινε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 αλλά δεν ήταν σε θέση να ανατραπεί η εξέλιξη του διαγωνισμού με τον πολυεθνικό όμιλο χάρη στη συμμαχία  των στελεχών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, πέταξαν έξω την ελληνική εταιρεία. Στην ιατρική αγορά μετά  την απόφαση αυτή  έχει δημιουργηθεί η εντύπωση  ότι οι  προκηρύξεις διαγωνισμών των νοσοκομείων αλλά και από άλλων κρατικών  φορέων να γίνονται για τα μάτια των διαγωνιζόμενων ενώ η δουλειά έχει δοθεί εκ των προτέρων σε κάποιον με αδιαφανείς διαδικασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολυεθνικοί όμιλοι είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν τις ελληνικές εταιρείες που θα βρεθούν απέναντι τους σε διαγωνισμούς έτσι ώστε  οι πολυεθνικές εταιρείες αν ελέγχουν από μέσα το  σύστημα  υγείας  της χώρας.
Το BN αναμένεται να επανέλθει στο θέμα δημοσιεύοντας την δικαστική απόφαση και  θα αναζητήσει  τη θέση του υπουργείου Υγείας σε  τέτοια φαινόμενα που καταστρατηγούνται οι προκηρύξεις των διαγωνισμών.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης