Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Κλυδωνισμούς λόγω Κίνας περιμένουν οι αναλυτές – Υπό δοκιμασία κρίσιμες στηρίξεις

tags :
ΧΑ: Κλυδωνισμούς λόγω Κίνας περιμένουν οι αναλυτές – Υπό δοκιμασία κρίσιμες στηρίξεις
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται πάνω στην περιοχή στήριξης 905-910 μονάδων ενώ δεν αποκλείεται πίεση προς τις 890-900 μονάδες
Η πορεία των αγορών της Κίνας θα φέρει σήμερα σε δοκιμασία κρίσιμες στηρίξεις για το Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο της Σαγκάης υποχωρούσε άνω του 8%, ενώ η απαγόρευση του short selling, ίσως δημιουργήσει ρευστοποιήσεις άλλες αγορές από επενδυτές και funds που δεν μπορούν να «καλυφθούν» λόγω της απαγόρευσης, σημειώνουν στελέχη της αγοράς.
Οι μεγάλες απώλειες αναμένεται να φέρουν κλυδωνισμούς και στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ταχύτητα της εξάπλωσης του ιού της Κίνας.
Το ΧΑ κατέγραψε σημαντικές απώλειες την εβδομάδα που πέρασε και ο Ιανουάριος ολοκληρώθηκε με μικρές απώλειες.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται πάνω στην περιοχή στήριξης 905-910 μονάδων ενώ δεν αποκλείεται πίεση προς τις 890-900 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών που είχαν καλύτερη πορεία στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά λόγω και της έκδοσης ομολόγου από την Alpha Bank, μέσα στην εβδομάδα.
Η τηλεδιάσκεψη της Πειραιώς επίσης θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα καθώς θα ενημερωθούν οι αναλυτές για τις τιτλοποιήσεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε πως οι αγορές θα παραμείνουν στην κόψη του ξυραφιού, στο πλαίσιο των παγκόσμιων ανησυχιών για την κλιμάκωση της επιδημίας του κοροναϊού.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει από κοντά τις τάσεις των διεθνών αγορών με επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Beta
Οι επενδυτές θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του ιού και ίσως επηρεάσει το ενδιαφέρον τους παρά τη μεγάλη υποχώρηση των τιμών.
Αναμένεται μεταβλητότητα και στενή συσχέτιση με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης