Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο με το «βλέμμα» στην Κίνα - Στο -3,9% και τα 54,41 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο με το «βλέμμα» στην Κίνα - Στο -3,9% και τα 54,41 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση  2,8% στα 50,11 δολάρια το βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (3/1) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την Κίνα και τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η  τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε πτώση  2,8% στα 50,11 δολάρια το βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβόλαιο διολίσθησε ως και τα 49,9 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2019.
Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά 3,9% στα 54,41 δολάρια το βαρέλι.
Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Ιανουαρίου του 2019
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο, οι συνολικές απώλειες για την τιμή του Brent διαμορφώθηκαν στο -14% γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλειες από τον Νοέμβριο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει κατά -22%.
Παράλληλα, η τιμή του αμερικανικού κατέγραψε συνολικές απώλειες της τάξεως του -16% για τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του περασμένου έτους.
Όπως αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Sanford C. Bernstein & Co. η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμα και στα 50 δολ. ανά βαρέλι εάν δεν υπάρξει κάποια νέα μείωση στην παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ.
Από την πλευρά της, η Morgan Stanley επεσήμανε ότι σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κρωνοϊό συνεχιστεί για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να περιορίσει την ημερήσια ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα κατά 75 χιλ. βαρέλια το 2020.
Μάλιστα, η αύξηση της ημερήσιας ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2020 ενδέχεται να περιοριστεί κατά 160 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις της τράπεζας, στα 150 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης