Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας: Επαρκή τα κεφάλαια των εληνικών τραπεζών - Ανάπτυξη με ρυθμό +2,5% το 2019

Στουρνάρας: Επαρκή τα κεφάλαια των εληνικών τραπεζών - Ανάπτυξη με ρυθμό +2,5% το 2019
Kαταλύτες της ανάκαμψης η μείωση των NPLs και η πιστωτική επέκταση, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ
Με ρυθμό +2,5% αναμένεται να τρέξει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2019, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος συμμετείχε σε ημερίδα του ΙΟΒΕ, τόνισε ότι τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκή, ενώ χαρακτήρισε καταλύτες της ανάκαμψης τη μείωση των NPLs και την πιστωτική επέκταση.
Συμφώνησε και αυτός ότι τα κόκκινα δάνεια αποτελούν την σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να μειωθούν κάτω από τον στόχο του 20% στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκτός από το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ απαιτούνται συμπληρωματικές πρωτοβουλίες για την μείωσή τους, σημείο στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι τα κέρδη της ανταγωνιστικότητας που έχουν προκύψει για τις ελληνικές επιχειρήσεις μετά από την μείωση του κόστους εργασίας έχουν υπεραντισταθμιστεί από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.
Όπως ανέφερε, το κόστος δανεισμού κατά μέσο όρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις κυμαίνεται στο 4,9% έναντι 2,3% που είναι για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης