Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν υπολογίζει τις ανάγκες της κοινωνίας

Χαρίτσης για δηλώσεις Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν υπολογίζει τις ανάγκες της κοινωνίας
Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση είπε ο κ.Χαρίτσης
(upd)Για κυνικές δηλώσεις που επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μια ανάπτυξη που δεν υπολογίζει τις ανάγκες της κοινωνίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασίας της πρώτης κατοικίας.
«Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με τις οποίες χαρακτηρίζει ‘επιζήμια για την οικονομία’ την προστασία της 1ης κατοικίας, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οραματίζεται μία ανάπτυξη που δεν αφορά όλη την κοινωνία και δεν υπολογίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι οι θυσίες τους βοήθησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Γνωρίζει τέλος ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας υπήρξε μια μεγάλη κατάκτηση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98.9, «η προστασία της πρώτης κατοικίας συνιστά ζήτημα που θέτει η ίδια η κοινωνία» και πως «η ΝΔ αντί να μεριμνήσει, προχωρά σε ανάλγητες δηλώσεις προετοιμασίας του κοινωνικού συνόλου για την πλήρη άρση της προστασίας και έκρηξη πλειστηριασμών και εξώσεων- δηλώσεις που φυσικά δεν έκανε προεκλογικά».
Η κυβέρνηση της ΝΔ, όμως, μπροστά στην ανυπομονησία της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών, αδιαφορεί αν χιλιάδες νοικοκυριά θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη με ακραίους κύκλους από την πλευρά των δανειστών και εφάρμοσε ένα νόμο που παράτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας δύο φορές», για να προσθέσει ότι «με τη λήξη αυτού του καθεστώτος, και ενώ βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να βρει μία λύση αλλά το "κόβει μαχαίρι" λόγω πιέσεων από τράπεζες και funds».
«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα στις μνημονιακές πολιτικές, προκειμένου μάλιστα να υλοποιήσει όσα ζητούσαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών.
Οι αντικοινωνικοί αυτοί σχεδιασμοί θα μας βρουν απέναντι» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης