Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Εξέδωσε σύσταση οδηγιών διαπραγμάτευσης της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο

Κομισιόν: Εξέδωσε σύσταση οδηγιών διαπραγμάτευσης της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο
Θα διαπραγματευτούμε με δίκαιο και διαφανή τρόπο, αλλά θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα συμφέροντα της ΕΕ και τα συμφέροντα των πολιτών μας, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen
Σύσταση προς το Συμβούλιο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, με σκοπό τη σύναψη μιας νέας εταιρικής σχέσης.
«Η σύσταση βασίζεται στις υπάρχουσες κατευθυντήριες γραμμές και στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στην πολιτική δήλωση που συμφωνήθηκε από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2019», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
Η σύσταση περιλαμβάνει ολοκληρωμένη πρόταση με τις οδηγίες διαπραγμάτευσης, όπου καθορίζονται τα πεδία εφαρμογής και οι όροι της μελλοντικής εταιρικής σχέσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως την οραματίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εν λόγω οδηγίες καλύπτουν όλους τους τομείς ενδιαφέροντος, όπως «την εμπορική και οικονομική συνεργασία, την επιβολή του νόμου και τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις, την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια και άμυνα», τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ένωσης και άλλους θεματικούς τομείς συνεργασίας.
Σε ειδικό κεφάλαιο για τη διακυβέρνηση καθορίζεται «ένα συνολικό πλαίσιο διακυβέρνησης που καλύπτει όλους τους τομείς της συνεργασίας σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας».
«Είναι καιρός να στρωθούμε στη δουλειά.
Δεν έχουμε πολύ χρόνο.
Θα διαπραγματευτούμε με δίκαιο και διαφανή τρόπο, αλλά θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα συμφέροντα της ΕΕ και τα συμφέροντα των πολιτών μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michel Barnier προσέθεσε ότι «η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο», τονίζοντας ότι είναι «καθήκον μας να υπερασπιστούμε και να προαγάγουμε τα συμφέροντα των πολιτών και της Ένωσής μας, αναζητώντας παράλληλα λύσεις που να σέβονται τις επιλογές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης