Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιεί η Goldman Sachs: Εμφανής η ζημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το 2020

Προειδοποιεί η Goldman Sachs: Εμφανής η ζημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για το 2020
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο κορωνοϊός θα ζημιώσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες
Την εκτίμηση ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη του 2020 εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι -σύμφωνα με το βασικό σενάριο- ο ιός θα ζημιώσει την παγκόσμια ανάπτυξη κατά 0,1 με 0,2 ποσοστιαίες μονάδες το 2020, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ρυθμός των λοιμώξεων επιβραδύνεται σημαντικά το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο χάρη στην επιθετική αντίδραση των κινεζικών Αρχών.
Η Goldman δήλωσε ότι τώρα αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά περίπου 3,25%, σημειώνοντας μια μικρή απόκλιση από το ρυθμό 3,1% που καταγράφηκε το 2019.
«Ο βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος είναι αρκετά μεγάλος» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Jan Hatzius.
«Αυτό που συμβαίνει στο 2020 στο σύνολό του εξαρτάται πραγματικά από το πόσο γρήγορα ο ιός θα τεθεί υπό έλεγχο» επισημαίνει ο Hatzius σε σχετική ανάλυση.
Στο δυσμενές σενάριο, στο οποίο η εξάπλωση του ιού δεν θα έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο έως το δεύτερο τρίμηνο, η Goldman πιστεύει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επηρεαστεί κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.
«Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2021 πριν να δούμε μια επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης» αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης