Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης - Akinci ενώνουν δυνάμεις για να παλέψουν τον κορωνοϊό στην Κύπρο

Αναστασιάδης - Akinci ενώνουν δυνάμεις για να παλέψουν τον κορωνοϊό στην Κύπρο
Αναστασιάδης και Akinci συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας από τον κορωνοϊό, στον κυπριακό λαό
O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci συμφώνησαν σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας στον κυπριακό λαό, στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους από τον κορωνοϊό.
Ο Αναστασιάδης παρακάθισε σε σύσκεψη της τεχνικής επιτροπής για την υγεία μαζί με τον Akinci για συντονισμό για αντιμετώπιση του ιού.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και το μέλος του διπλωματικού γραφείου του ΠτΔ, Παντελής Παντελίδης.
Από τουρκοκυπριακής πλευράς συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Mustafa Akinci, Μπαρίς Μπουρτζιού και η Μελτέμ Ονουργκάν Καμανί, συντονίστρια των τεχνικών επιτροπών της τ/κ πλευράς.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε μετά τη συνάντηση, σε εκδήλωση της δικοινοτικής επιτροπής τεχνικής επιτροπής για τον Πολιτισμό που περιλάμβανε έκθεση ζωγραφικής και οπτικοακουστικού υλικού από ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους καλλιτέχνες, ότι η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα της αυξανόμενης ανησυχίας για τους κινδύνους που σχετίζονται με τον κοροναϊό.
"Την ίδια ώρα το ηθικό δίδαγμα από αυτό είναι ότι παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε ή και τις διαφορετικές απόψεις σε αριθμό θεμάτων, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους ή τα γεγονότα, για τα οποία δεν μετράει ποιος είναι ο δυνατός ή ο αδύναμος, και μας ωθούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε μαζί", σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

ΗΕ: Λαμβάνονται προφυλάξεις και από τις δύο πλευρές για τον κορωνοϊό με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ

Η δικοινοτική τεχνική επιτροπή για την υγεία συμφώνησε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις και από τις δύο πλευρές στο νησί για τον κωρονοϊό, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), συμπεριλαμβανομένου του προσυμπτωματικού ελέγχου.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη μετά την συνάντηση της επιτροπής και την ενημέρωση προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.
Αναφέρουν επίσης πως οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Mustafa Akinci εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όσα άκουσαν από τα μέλη της επιτροπής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι σήμερα η επιτροπή συναντήθηκε για να συζητήσει όλα τα μέτρα προφύλαξης που λήφθηκαν με αφορμή τη νέα επιδημία του κορωνοϊού.
Τα ΗΕ αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να παρέχουν βοήθεια στις κοινότητες, όπως κρίνεται απαραίτητο.
Τονίζεται ακόμη ότι η επιτροπή για την Υγεία συνεργάστηκε επιτυχώς σε παρόμοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο παρελθόν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης