Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέο ασφαλιστικό: Πώς θα κατανεμηθούν τα αναδρομικά σε εισφορές και συντάξεις

tags :
Νέο ασφαλιστικό: Πώς θα κατανεμηθούν τα αναδρομικά σε εισφορές και συντάξεις
Πότε και σε ποιους θα σταλούν ειδοποιητήρια στα μέσα Απριλίου ή Μαΐου
Αναδρομικό χαράτσι 6 μηνών, ταυτόχρονα με τις αναδρομικές αυξήσεις που προκύπτουν στις συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γιατροί-δικηγόροι και μηχανικοί που θα ενταχθούν από τον ερχόμενο Ιούνιο.
Στην χαμηλότερη κλίμακα η εισφορές αντιπροσωπεύουν τα 230 ευρώ και μαζί με την εισφορά του Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν τη διαφορά από τη σημερινή κλίμακα που ανέρχεται στα 270 ευρώ και συνολικά 500 ευρώ.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, θα αποστείλει - εντός Απριλίου ή Μαΐου εφόσον οι υπηρεσίες δεν είναι έτοιμες -  σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες ειδοποιητήρια προκειμένου οι ίδιοι να επιλέξουν  σε ποια ασφαλιστική κατηγορία επιθυμούν να ενταχθούν για το τρέχον έτος.
Η διαδικασία επιλογής θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Σε δόσεις, μέχρι το 2024  θα λάβουν τις αυξήσεις τους περίπου 200.000 παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν αρνητική προσωπική διαφορά μεταξύ της παλαιάς σύνταξή που ήταν χαμηλότερη και του ποσού  που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό με βάση τις προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Επίσης αυξήσεις μεταξύ 4 και 199 ευρώ θα λάβουν  300.000 συνταξιούχοι που τον Ιούνιο του 2016 υπέστησαν τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, ως άθροισμα κύριας+επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ.
Μικρές αλλαγές δεν αποκλείονται και όσον αφορά την απασχόληση συνταξιούχων, στις περιπτώσεις όσων είχαν απασχόληση και πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου, πιθανά με την πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου. Τέλος, δεν αποκλείεται από παράγοντες του υπουργείου Εργασίας να υπάρξουν παρεμβάσεις και στην περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων που δεν προέρχονται από τον ΟΓΑ, σε αγροτικές εργασίες. Το προηγούμενο καθεστώς εξαιρούσε εισοδήματα έως τις 5.500 ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης