Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκρηκτική η κατάσταση στο προσφυγικό - Πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για το «μπάχαλο» - Nέα ένταση στη Μυτιλήνη

Εκρηκτική η κατάσταση στο προσφυγικό - Πυρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για το «μπάχαλο» - Nέα ένταση στη Μυτιλήνη
Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά, οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι πρόσφυγες έχουν κουραστεί υποστήριξε ο κ.Μουτζούρης
(upd4) Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στον απόηχο των χθεσινών σοβαρών επεισοδίων στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια πορείας αιτούντων ασύλο και ενώ νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του νησιού, εν μέσω έντασης με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει σκιές για το ρόλο ΜΚΟ και υπονοεί πως θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο υποκίνησης των επεισοδίων και που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τα έχει κάνει μπάχαλο και ότι φέρει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης υποστηρίζει ότι η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκρηκτική.
Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο κ.Μουτζούρης υποστήριξε ότι η Μυτιλήνη μοιάζει με μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί αναφέροντας πως έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, με την οποία ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου λόγω του μεγάλου βάρους που "σηκώνουν" για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

«Φοβάμαι ακραίες καταστάσεις αν δρουν οι μεν και αντιδρούν οι δε.
Είναι μια χειροβομβίδα που έχει απασφαλίσει» είπε ο κ. Μουτζούρης.
«Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι πρόσφυγες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες – χρόνια» είπε ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος υποστήριξε πως η νύχτα ήταν ήρεμη ύστερα από τα επεισόδια που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας 2.000 Αφγανών από τη Μόρια προς το κέντρο της Μυτιλήνης.

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την τροπολογία που έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, που προβλέπει τη Σύσταση Μητρώου μελών και εργαζομένων στις ΜΚΟ και ειδική επιχορήγηση προς τους δήμους στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων.
 «Η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού είναι συγκεκριμένη και δεδομένη.
Πρώτη της προτεραιότητα είναι η μείωση ροών και οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας στις έντονες επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, που καταλόγισε στη κυβέρνηση ακροδεξιά, ιδεοληπτική διαχείριση του προβλήματος.
«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η φύλαξη των συνόρων, η ενίσχυση και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, οι επιστροφές όσων δεν τηρούν τις προϋποθέσεις, η λειτουργία νέων κέντρων και η διεθνοποίηση του προβλήματος», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στη Μόρια, ενώ επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της.
«Είστε οι ιδρυτές της Μόριας. Το πρόβλημα της συμφόρησης προκύπτει από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Όταν χάσατε εντελώς τον έλεγχο και ήρθε η συμφωνία για να περιορίσει τις ροές. Να θυμίσω ότι το 2015 μπήκαν 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες και το 2019 8.000.
Ήταν στρατηγική σας επιλογή να μην έχει η χώρα κλειστά σύνορα και να τους επιστρέφει πίσω στη Τουρκία με βάσει τις διεθνείς συνθήκες», ανέφερε ο κ. Μηταράκης και συνέχισε:
«Κάνουμε μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική. Συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει πρόβλημα στα νησιά γιατί δεν καταφέραμε με ταχύτητα να πιάσουμε γρήγορους ρυθμούς στη διαδικασία ασύλου. Εμείς δεν θέλουμε να δυσφορείτε όταν λαμβάνουμε μέτρα για την αποσυμφόρηση».
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια ο κ. Μηταράκης αντέτεινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να απαιτούσε να προστατευθούν οι πολίτες της Μυτιλήνης.
«Η κατάσταση στη Μόρια είναι απαράδεκτη.
Για αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές.
Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχική ανάγκη της χώρας, για αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία κλειστών κέντρων. Είναι αυτονόητο ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με την παροχή ασύλου. Ερευνούμε το ενδεχόμενο υποκίνησης», ανέφερε ο υπουργός και υπογράμμισε:
«Στόχος είναι να έχουμε 200 επιστροφές ανά εβδομάδα για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Τα νησιά μας έχουν επιφορτιστεί με δυσανάλογο βάρος. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη ιδεολογική μας διαφορά.
Και θα κάνουμε ακόμα περισσότερες επιστροφές και θέλουμε να μας στηρίξετε.
Όπως θέλουμε να μας στηρίξετε και όταν αποβάλουμε ΜΚΟ γιατί δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», υπογράμμισε.
Έμφαση έδωσε ο κ. Μηταράκης στη δημιουργία Μητρώου για τις ΜΚΟ, τονίζοντας ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους στην ελληνική επικράτεια. «Δεν θα είναι πλέον ένας απρόσωπος Οργανισμός- γιατί υπήρξαν ΜΚΟ που λειτούργησαν υποδειγματικά, όμως υπήρξαν και άλλες που δεν γνωρίζουμε τη δράση τους και θα πρέπει να πιστοποιηθούν. Θα διαγραφούν όσες δεν εγγραφούν στο Μητρώο», τόνισε.
Ο κ. Μηταράκης υπεραμύνθηκε και της θεσμοθέτησης επιχορήγησης των δήμων τονίζοντας ότι προσβάλει τους ίδιους τους δημάρχους να υποστηρίζεται ότι η οικονομική τους ενίσχυση είναι προϊόν συναλλαγής. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι μέρος συνδιαλλαγής, αλλά είναι η υποχρέωση της Πολιτείας να τους συνδράμει οικονομικά λόγω της επιβάρυνσης που έχουν», κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε τη τροπολογία ως παραδοχή της κυβέρνησης της ΝΔ για τα λάθη της και το επιτελικό μπάχαλο που δημιούργησε -όπως είπε- σε ένα από τα κρισιμότερα πεδία όπως είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό και το οποίο αποτέλεσε και σημείο αιχμής του δόρατος της.
«Η ιδεοληπτική αντίληψη και πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που δημιούργησε τις ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές των μεταναστών και των προσφύγων», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε: «Σήμερα η ΝΔ καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες της πολιτικής της.
Σπείρατε ανέμους θερίζετε θύελλες».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση και για τα χθεσινά επεισόδια στη Λέσβο τονίζοντας:
«Ήρθατε εδώ όχι για να κάνετε διαπιστώσεις για όσα έγιναν χθες στη Λέσβο, όπου μια καθησυχαστική διαμαρτυρία διαλύθηκε με την άσκηση βίας αλλά για να απαντήσετε γιατί επιλέχθηκε αυτή η διαχείριση της κατάστασης.
Πήρατε μια Μόρια με 5.000 άτομα και σήμερα με τη πολιτική σας την οδηγήσατε να έχει πάνω από 20.000. Έχει υπερβεί τα όρια της εξαθλίωσης. Οι εμμονές σας η διαχειριστική ανεπάρκεια σας, η ακροδεξιά λογική και η ακραία αντίληψη σας οδήγησε τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για όσα συμβαίνουν στο κολαστήριο της Λέσβου.
Η κατάσταση μπορεί να πυροδοτήσει ακραίες καταστάσεις και θα είστε εσείς ο ηθικός αυτουργός».
«Πάει πολύ να μέμφεται για απραξία τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο ίδιος τόσα χρόνια εφάρμοζε τη πολιτική ανοικτών συνόρων και της απραξίας. Αυτό το αποτέλεσμα που περιγράψατε είναι της δική σας αλλοπρόσαλλης πολιτικής και της δικής σας αδυναμίας.

Ένταση για δεύτερη ημέρα στη Μυτιλήνη

Πάντως συνεχίστηκαν και σήμερα, δεύτερη ημέρα, οι κινητοποιήσεις-διαμαρτυρία από αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής κυρίως, και οι συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Λίγο μετά τις 11.00 σήμερα στο δημοτικό κήπο, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν αρχικά περίπου 300 άτομα τα οποία φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελευθερία», «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» και «Μόρια, κόλαση Μόρια SOS».
Σύντομα ειδικές δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος τους περικύκλωσαν.
Την ίδια ώρα στο πεζοδρόμιο από τη μεριά της θάλασσας απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο συγκεντρώθηκαν και άλλοι αιτούντες άσυλο.
Περί τη 1.00 το μεσημέρι άρχισε η απώθηση των διαδηλωτών προς τη μεριά της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο του λιμανιού ώστε από εκεί να αναχωρήσουν για τη Μόρια.
Τότε και για άγνωστους λόγους άρχισαν τα επεισόδια κι αυτό παρά το ότι οι Αφγανοί διαδηλωτές φώναζαν στα αγγλικά «Συγνώμη άνθρωποι της Λέσβου» μοιράζοντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς στους περαστικούς λουλούδια!
Κατά τα επεισόδια υπήρξαν ελαφρείς τραυματισμοί διαδηλωτών κυρίως γυναικών και παιδιών που ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του πανικού που προκλήθηκε. Τελικά οι διαδηλωτές ξέφυγαν στα γύρω από το λιμάνι σοκάκια.
Ακολούθησε ένταση όταν κάποιοι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρισκόταν στο λιμάνι ή και άλλων πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα όσα διαδραματίσθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας προς το κέντρο της Μυτιλήνης σημειώθηκαν επεισόδια με οδομαχίες μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν και στο χωριό της Μόριας, από όπου πέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, επιστρέφοντας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, ενώ ενδεικτική της έντασης είναι η εικόνα που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός που δείχνει μια γυναίκα - μετανάστρια να προσπαθεί να πάρει το όπλο αστυνομικού, ο οποίος αντιλήφθηκε την κίνηση της και την απώθησε.
Ο Κ.Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές.
Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν η εξέταση των αιτήσεων περίπου 20.000 αιτούντων άσυλο, από τους οποίους το 70% είναι αφγανικής καταγωγής.
Αυτοί έφτασαν στο νησί της Λέσβου πριν την Πρωτοχρονιά και όπως υποστηρίζουν, βάσει του νέου νόμου για το άσυλο, η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει κατά προτεραιότητα τα αιτήμα όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να μένει σε εκκρεμότητα η εξέταση των αιτημάτων όσων βρίσκονται εδώ και μήνες στο νησί.

Έρευνες για υποκίνηση

Εντύπωση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, ο οποίος ανέφερε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο υποκίνησης των συγκεκριμένων αντιδράσεων, με την κυβέρνηση να βάζει στο στόχαστρο τον ρόλο συγκεκριμένων ΜΚΟ.
Στην κυβέρνηση φέρεται να εκτιμούν πως ο νέος νόμος για το άσυλο και η αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία και σε τρίτες χώρες προέλευσης έχουν ενοχλήσει ορισμένες ΜΚΟ.
Όπως επισημαίνεται και βάσει των στοιχείων, τους δύο πρώτους μήνες του 2020 έχουν γίνει επτά αποστολές για την επιστροφή 84 ατόμων, ενώ όλο το 2019 είχαν γίνει 200.
Κατ'επέκταση, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες ΜΚΟ μπορεί να έχουν υποκινήσει αιτούντες άσυλο να διαμαρτυρηθούν για τον εγκλωβισμό τους στα νησιά, ζητώντας την αποσυμφόρηση, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται σοβαρά επεισόδια.
Σημειώνεται πως χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία, συστήνεται Μητρώο όπου θα πρέπει να εγγραφούν όλες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και στο οποίο καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των εν λόγω Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πέτσας: Δεν εξετάζουμε να κηρύξουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει για την ώρα να κηρύξει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ερωτηθείς για τα χθεσινά επεισόδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου» υπογραμμίζοντας ότι «παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με την διαδικασία παροχής ασύλου».
Παράλληλα επανέλαβε ότι οι αρχές «ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των αντιδράσεων».
Σε ερώτηση, δε, αν οι αντιδράσεις σχετίζονται με την κατάθεση τροπολογίας για καταγραφή των ΜΚΟ ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «αν υπάρχουν υποκινούμενα σχέδια από όσους θίγονται αυτό θα το ερευνήσουν οι αρχές».
Όσον αφορά το πλωτό φράγμα επανέλαβε ότι η τοποθέτηση του αρχικά θα γίνει πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθεί αν ικανοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί «να λειτουργεί αποτρεπτικά χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοία και στους αλιείς».
«Μετά την πιλοτική εφαρμογή θα δούμε πώς θα αναπτυχθεί σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου που θα επιλέξουμε» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 να γίνονται 200 επιστροφές μεταναστών την εβδομάδα στις χώρες προέλευσης.

Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ): Επιτελικά ανίκανη και ανέτοιμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος εξαπέλυσε η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη.
«Η κυβέρνηση αποδείχτηκε «επιτελικά» ανίκανη και ανέτοιμη να κυβερνήσει, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι επειδή νομοθετεί στη Βουλή κυβερνάει κιόλας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Γεροβασίλη, η οποία κληθείσα να σχολιάσει τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Μυτιλήνη και τη Μόρια, είπε πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό είναι πασιφανής».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον καταυλισμό με 4.000 άτομα και σήμερα έχει 22 χιλιάδες που ζουν σε άθλιες συνθήκες, ήταν ζήτημα χρόνου να ξεσπάσουν επεισόδια.
Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε κατασκευάσει ένα αφήγημα που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοικτά τα σύνορα και η ΝΔ σαν κυβέρνηση θα τα κλείσει και έτσι θα λύνονταν το προσφυγικό.
Αυτό το αφήγημα το πίστεψαν κάποιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα διαμαρτύρονται.
Η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ σωστή διάγνωση του ζητήματος για να μπορεί να το «θεραπεύσει», για 7 μήνες συσκέπτονταν και το πρόβλημα διογκωνόταν» ανέφερε η κα.Γεροβασίλη.
«Οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά είναι ταλαιπωρημένες και βεβαρημένες όλα αυτά τα χρόνια και οι δήμαρχοι λογικό είναι να εκφράζουν τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ τα έκανε μπάχαλο και στο προσφυγικό, κατήργησε το υπουργείο Μετανάστευσης, που το επανίδρυσε πριν λίγο καιρό, έδιωξε τον Ιούλιο έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας και πρόσφατα εξήγγειλε ότι ένα δίχτυ στη θάλασσα θα σταματήσει τις ροές.
Αυτά είναι γελοιότητες που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα να διεθνοποιήσει το ζήτημα».
«Όσο υπάρχει πόλεμος στη Μέση Ανατολή το προσφυγικό δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφερόμενη στη δράση των ΜΚΟ υπογράμμισε πως «η μεγάλη πλειοψηφία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».
«Για κάποιες λίγες υπάρχουν ερωτηματικά, ενώ σε κάθε περίπτωση όλες θα πρέπει να υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.

ΚΙΝΑΛ: Η ευθύνη στην κυβέρνηση για την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου για το προσφυγικό

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο αποδίδει σε αυτήν την πλήρη ευθύνη για την «έκρυθμη κατάσταση» των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από την πληθώρα των προσφύγων – μεταναστών.
«Και αυτή η κυβέρνηση εξαπάτησε τους νησιώτες και συνεχίζει να το κάνει.
Εξήγγειλε αποσυμφόρηση.
Από το φθινόπωρο είχαμε προειδοποιήσει πως κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.
Έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί.  
Εξετάζουν μόνο τις αιτήσεις όσων εισήλθαν στα νησιά το 2020.
Για να παρουσιάσουν με αλχημείες γρήγορες αποφάσεις και κάποιες δεκάδες επιστροφές στην Τουρκία για την τηλεόραση.
40.000 αιτήσεις εγκλωβισμένων στα νησιά μπαίνουν στο «ψυγείο».
Δημιουργούν συνθήκες έντασης που μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.   
Μετατρέπουν την αποθήκη ψυχών σε πυριτιδαποθήκη.
Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η ηρεμία και η τάξη στα νησιά.
Για να προληφθούν ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Και επιτέλους να ακούσει το βασικό αίτημα των νησιωτών και όλων των λογικών ανθρώπων.
Αποσυμφόρηση τώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 4/2 08:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης