Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κύπρο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Francis Fannon – Μήνυμα στην Τουρκία

tags :
Στην Κύπρο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Francis Fannon – Μήνυμα στην Τουρκία
Επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδη
Στην Κύπρο αναμένεται σήμερα Τρίτη 4/2 ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Francis Fannon, επίσκεψη που μπορεί να θεωρηθεί ως μήνυμα προς τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Τον Fannon θα συνοδεύει ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε θέματα ακτοφυλακής και ασφάλειας.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, στόχος της επίσκεψης είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε επίπεδο 3+1 και να στείλει το μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας, που προωθείται από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ, θα πρέπει να το ακολουθήσουν κι άλλες χώρες της περιοχής.
Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη ενώ στις συσκέψεις αυτές θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Η πρώτη σύσκεψη θα ασχοληθεί με θέματα ασφάλειας των γεωτρήσεων και η δεύτερη με θέματα περιβάλλοντος.
Αμφότερες θα συζητήσουν πιθανά προβλήματα και κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στις πλατφόρμες εντός της θάλασσας.
Στις συνεδρίες αυτές θα συμμετέχουν τα αρμόδια τμήματα θαλάσσιας ασφάλειας και περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση του το State Department είχε αναφέρει πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα από το έδαφος της Κύπρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης