Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά από το πτωτικό σερί

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση μετά από το πτωτικό σερί
ΑΓΟΡΑ: Δικαιολογεί αντίδραση λόγω και της αντίδρασης των αγορών του εξωτερικού. Ωστόσο, η ψυχολογία είναι ευμετάβλητη, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού στην Κίνα. Το ΧΑ έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καλή άνοδο και τις περισσότερες μετοχές να ανοίγουν υψηλότερα. ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Viohalco αλλά και οι τράπεζες κινούνται με άνοδο και τραβούν το γενικό δείκτη άνω των 910 μονάδων. Με αντίστοιχη άνοδο, δηλαδή πάνω από 1% κινούνται και οι κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Θετικά βλέπουν οι αναλυτές όσα ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση και περιμένουν περαιτέρω άνοδο για τη μετοχή. Σύμφωνα με την Optima η μετοχή διαπραγματεύεται με TBV 0,3 φορές που έχει ακόμα discount περίπου 35% έναντι των Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα οι οποίες διαπραγματεύονται με 0,5.

Το discount με τη Eurobank είναι πάνω από 50% καθώς διαπραγματεύεται με 0,6 φορές. Γι’ αυτό το λόγο η Optima περιμένει να έχει απόδοση ανώτερη από τις άλλες τράπεζες. Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο αλλά χαμηλότερη των άλλων συστημικών τραπεζών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά τη χθεσινή κίνηση-αντίδραση, η μετοχή συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται σχεδόν 2% με καλές συναλλαγές.

VIOHALCO: Και εδώ η πτώση της μετοχής από τα 4 ευρώ περίπου ήταν απότομη και γρήγορη. Η μετοχή αντιδρά με άνοδο 2,5% και προσπαθεί να ανακτήσει μέρος των απωλειών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέστηκε απότομα και χθες με αποτέλεσμα να δοκιμάσει τη ζώνη στήριξης. Στο ξεκίνημα προσεγγίζει τα 9,40 ευρώ με υψηλό όγκο.

ΤΑΚΤΙΚΗ: Οι αγορές εξακολουθούν να θέλουν προσοχή, γιατί ο ιός βλέπουμε ότι επηρεάζει πολλά και άμεσα. Εργοστάσια μειώνουν παραγωγή, κόσμος είναι κλεισμένος σπίτι του και γενικότερα υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξάπλωσή του και μήπως πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες.

Δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις και αγορές στα ψηλά. Εδώ θα είναι η αγορά και οι μετοχές και αύριο και το επόμενο διάστημα. Εκτίμηση της στήλης είναι ότι πρόκειται για τεχνική αντίδραση λόγω της σημαντικής πίεσης. Παρακολουθούμε τους όγκους για να δούμε τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών στα ψηλά τους.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Εξαιρετική η συμφωνία και θα προσφέρει τζίρο και στη χρήση 2020 και βέβαια σημαντικότερο το 2021. Στα 3,7 εκατ. ευρώ περίπου η ενίσχυση το 2021. Η κερδοφορία λογικά θα έχει και αυτή ενίσχυση, αλλά περιμένουμε περισσότερα από την ανάλυση της Beta, η οποία παρακολουθεί τη μετοχή.

Με βάση την εκτίμηση για τα κέρδη του 2019 το p/e είναι πολύ υψηλό και μειώνεται σε επίπεδα κοντά στο 10 για το 2021. Καλό το growth, εξαιρετικό το προϊόν, μεγάλη βελτίωση των αποτελεσμάτων, αλλά και η μετοχή έχει προεξοφλήσει ένα μεγάλο μέρος της βελτίωσης.

Συγκαλεί γενική συνέλευση η εισηγμένη για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή μετρητών ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Στο εξάμηνο είχε κέρδη και πράγματι οι προοπτικές όπως τις διαβάζουμε στη λογιστική κατάσταση είναι βελτιωμένες. Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 1,3 εκατ. ευρώ. Για να βγει από την επιτήρηση θα πρέπει να γυρίσει θετική. Δε νομίζουμε ότι μπορεί να το κάνει με τα κέρδη του 2019.

ΑΒΑΞ: Ανοδική κίνηση από τη μετοχή και από το δικαίωμα. Η αύξηση πρέπει να πετύχει και να αντλήσει τα κεφάλαια η εισηγμένη. Είναι άλλωστε τα περισσότερα ήδη στο ταμείο της. Η αποτίμηση θα ανέρχεται στα 81 εκατ. ευρώ αν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με ελάχιστο όγκο άνοιξε υψηλότερα. Εδώ βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν διάσπαρτα κομμάτια και διατηρούμε τη μετοχή στις επιλογές μας λόγω προοπτικών τουρισμού αλλά και κινητικότητας στις μαρίνες.

MOTOR OIL: Και εδώ αντίδραση αφού έχει υπάρξει σημαντική πίεση το τελευταίο διάστημα. Στα 19,20 ευρώ και στο +2,95% με όγκο 6 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,12 δισ. ευρώ

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης