Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά 8 μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιανουάριο 2020, στις 48,4 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε υψηλά 8 μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Ιανουάριο 2020, στις 48,4 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για την δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στη Βρετανία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με βραδύτερους ρυθμούς υποχώρησε η δραστηριότητα του του κατασκευαστικού κλάδου στη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/2) στοιχεία της Markit, καθώς η μετρίαση της πολιτικής αβεβαιότητας έδωσε ώθηση στη ζήτηση των πελατών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 48,4 μονάδες, έναντι 44,4 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Μάλιστα, τα στοιχεία της Markit αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιορστεί στις 47,1 μονάδες.
Ο τομέας κατασκευής κτηρίων είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη, ενώ αντίθετα ο τομέας κατοικιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019.
Ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018, καθώς η προθυμία των επιχειρήσεων να αυξήσουν τις δαπάνες τους ενισχύθηκε μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου.
«Αν και η ανάκαμψη είναι ένα ευπρόσδεκτο σημάδι, όπως συμβαίνει με όλες τις απροσδόκητες βελτιώσεις, ο κίνδυνος νέας συρρίκνωσης του κλάδου παραμένει», τόνισε ο διευθυντής της CIPS, Duncan Brock, προσθέτοντας ότι «η εγχώρια πολιτική κατάσταση και η προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να βρει τη θέση του στον κόσμο παραμένει γεμάτη εμπόδια, οπότε οι επιχειρήσεις μπορεί να βρεθούν σε αυτήν την τραμπάλα καλών και κακών ειδήσεων για κάποιο χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Moore, δήλωσε ότι «η ύφεση του κατασκευαστικού κλάδου ήταν λιγότερο έντονη τον Ιανουάριο, εν μέσω βραδύτερης μείωσης της δραστηριότητας στους τομείς κατοικιών, κτηρίων και πολτιικής μηχανικής».
«Συνολικά, η τελευταία μείωση στην κατασκευαστική παραγωγή ήταν πολύ ρηχότερη σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις αναφέρουν τη βελτίωση της πρόθεσής τους να πραγματοποιήσουν δαπάνες μετά τις γενικές εκλογές«, πρόσθεσε ο κ. Moore.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης