Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος κατά Γεωργιάδη για α΄κατοικία: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Τσακαλώτος κατά Γεωργιάδη για α΄κατοικία: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα
Τί απαντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Αδ. Γεωεργιάδη για την α΄κατοικία
Tα πυρά του κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την α΄κατοικία, έστρεψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανακοίνωσή του.
«Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής -όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα- θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Yπουργό ότι:
-Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας.
Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις.
- Επίσης, να του υπενθυμίσω ότι καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα - και τι θα περιλαμβάνει αυτή - στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο.
Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς.
Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης