Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά για να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη - Νέο μήνυμα στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά για να αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη - Νέο μήνυμα στην Τουρκία
Νέο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του στο Al Arabiya
Είμαστε «open for business» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Al Arabiya (ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της Μέσης Ανατολής), απευθύνοντας παράλληλα νέα κάλεσμα για επενδύσεις στη χώρα μας.
Μία ημέρα μετά τις επαφές που είχε στη Σαουδική Αραβία, όπου προωθήθηκαν διμερείς επενδυτικές ευκαιρίες και προγραμματίστηκαν υπουργικές επισκέψεις για αυτό τον σκοπό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι επενδυτικοί φορείς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Βασιλιά και τον Πρίγκιπα Διάδοχο στο Ριαντ, τον Πρίγκιπα Διάδοχο και τις επενδυτικές αρχές σας, ADIA και Mubadala, κατά την παραμονή μου στο Άμπου Ντάμπι.
Γνωρίζουν ήδη την Ελλάδα, έχουν επενδύσει στην Ελλάδα.
Θέλουμε να αποτελέσουν μέρος του success story της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα είναι γνωστή στους κύκλους των επενδυτικών αρχών του Άμπου Ντάμπι και βρίσκομαι εδώ για να τους παραθέσω τους λόγους για τους οποίους μπορούν να επενδύσουν περαιτέρω στη χώρα μας» τόνισε.

Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας «οι επιδόσεις της οικονομίας είναι πολύ καλές το τελευταίο εξάμηνο, αφότου αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Έχουμε δει μεγάλη μείωση στο κόστος δανεισμού, όσον αφορά το ελληνικό χρέος.
Μόλις εκδώσαμε ένα δεκαπενταετές ομόλογο το οποίο έτυχε πολύ καλής αντιμετώπισης από τις αγορές.
Το χρηματιστήριό μας είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο το 2019.
Αναμένουμε ανάπτυξη κοντά στο 3% το 2020», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει όλα τα συστατικά που απαιτούνται ώστε να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη (surprise story) στους κόλπους της Ευρωζώνης.

Μήνυμα σε Τουρκία

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και νέο μήνυμα προς την Τουρκία τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα υπερασπίζεται με σθένος τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Εκτιμούμε πολύ την υποστήριξη που έχουμε λάβει στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος της ειρήνης αλλά επίσης πάντοτε υπερασπιζόμαστε με σθένος τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Από αυτή την άποψη θεωρώ πως τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και τα ΗΑΕ είναι στρατηγικοί εταίροι σε αυτήν την προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανησυχία της Αθήνας για το τουρκικολιβυκό σύμφωνο.
«Μας ανησυχεί πολύ η αποκαλούμενη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης όσον αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης. Θεωρούμε αυτές τις συμφωνίες έωλες και άκυρες.
Πετύχαμε τη διεθνή καταδίκη αυτών των συμφωνιών, οι οποίες ξεκάθαρα παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο από τη σκοπιά πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου.
Είναι επίσης σημαντικό να γίνει αντιληπτό σε αυτό το μέρος του κόσμου ότι η Ελλάδα είναι περιφερειακός παράγοντας που υποστηρίζει την ειρήνη και πάντα θα συνεργάζεται με τις χώρες που έχουν την ίδια θεώρηση όσον αφορά την περιφερειακή σταθερότητα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης