Διεθνή

Deutsche Welle: Η Ιταλία ανησυχεί για τις συνέπειες του κορωνοϊού στον τουρισμό

tags :
Deutsche Welle: Η Ιταλία ανησυχεί για τις συνέπειες του κορωνοϊού στον τουρισμό
Μετά την διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, υπάρχει ορατός κίνδυνος τεράστιας οικονομικής ζημιάς
Ανησυχεί σοβαρά η Ιταλία για τις συνέπειες του κορωνοϊού στον τουρισμό της καθώς, δεν ανησυχούν μόνο για τη μη προσέλευση των Κινέζων αλλά και των Αμερικανών, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.
Τουριστικοί πράκτορες της χώρας ζήτησαν ήδη την βοήθεια της κυβέρνησης Conte, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό τουριστών: μόνο τον περσινό Φεβρουάριο, οι αφίξεις από την Κίνα ήταν πεντακόσιες χιλιάδες.
Οι κινέζοι επίσης αγοράζουν το 35% του Made in Italy, κυρίως στον σημαντικότατο τομέα της παραγωγής ενδυμάτων.
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης να διακόψει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, είναι σαφές ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος τεράστιας οικονομικής ζημιάς.
Δεν είναι τυχαίο ότι με την όλη υπόθεση ασχολήθηκε και η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος Mattarella ευχήθηκε «οι σχέσεις των δυο χωρών να επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή σε όλους τους τομείς».
Εννοώντας προφανώς ότι και η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων δεν θα πρέπει να κρατήσει για υπερβολικά μεγάλο διάστημα.
Άλλωστε, στην Ιταλία συνεχίζουν να φτάνουν Kινέζοι πολίτες (αν και πολλοί λιγότεροι απ΄ότι στο παρελθόν) τράνσιτ από άλλες χώρες.

Θα χαθεί η καλοκαιρινή σεζόν;

Οι υπεύθυνοι των τουριστικών πρακτορείων προσθέτουν ότι οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη ευρύτερες.
Διότι και οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες βλέποντας ότι η Ιταλία έχει κηρύξει εξάμηνη κατάσταση συναγερμού μπορεί να αποφασίσουν να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Νάπολη και σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.
Υπάρχει φόβος ότι η συνολική μείωση της τουριστικής κίνησης μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστο έξι μήνες, μέχρι το τέλος σχεδόν της θερινής σεζόν.
Για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών του Τουριστικού Τομέα, από την μία ζητά να αποφεύγονται ακρότητες και υπερβολικά υψηλοί τόνοι και από την άλλη προσβλέπει σε έμμεση κρατική στήριξη (ίσως και φοροαπαλλαγές), διότι ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί σίγουρα να καλύψει τα τεράστια, χαμένα έσοδα των επόμενων μηνών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης