Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για την Κατάσταση του Έθνους: Τηρώ τις υποσχέσεις μου – Ένταση με Pelosi

tags :
Trump για την Κατάσταση του Έθνους: Τηρώ τις υποσχέσεις μου – Ένταση με Pelosi
Σκοπός μου είναι να αποσύρω τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τη θέση ότι σε αντίθεση με όλους τους προκατόχους του, εκείνος τηρεί τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Έθνους (State of the Union).
Η ομιλία Trump διήρκεσε 78 λεπτά, ωστόσο «σημαδεύτηκε» από την ένταση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
Κατά την είσοδο του στο Κογκρέσο, ο Trump απέφυγε επιδεικτικά να σφίξει το χέρι της Pelosi, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Trump – και ενώ βρισκόταν πίσω του – έσκισε με εξίσου επιδεικτικό τρόπο την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.



Στην ομιλία του ο Trump αναφέρθηκε στην καλή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι στόχος του είναι να αποσύρει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν, καθώς όπως είπε οι ΗΠΑ δεν έχουν αποστολή να τηρούν την τάξη στην χώρα αυτή.
«Στο Αφγανιστάν, η αποφασιστικότητα και ο ηρωισμός των πολεμιστών μας μάς επέτρεψε να σημειώσουμε τεράστιες προόδους και ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Δεν είναι ο δικός μας ρόλος να τηρούμε την τάξη για λογαριασμό άλλων χωρών», τόνισε ο Trump επαναλαμβάνοντας πως πρόθεσή του είναι να «βάλει τέλος στον πιο μακρόχρονο πόλεμο» στον οποίο ενεπλάκη η χώρα του και να «ξαναφέρει τους στρατιώτες στην πατρίδα».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Trump δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην παραπομπή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη δίκη του στη Γερουσία ενώ έθιξε αρκετά κοινωνικά ζητήματα, προβάλλοντας συντηρητικές θέσεις.
Συγκεκριμένα, δεσμεύθηκε να «προστατεύσει» το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αψηφώντας τις εκκλήσεις να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ.
«Πάντα θα προστατεύω το δικαίωμά σας βάσει της Δεύτερης Τροπολογίας να κατέχετε και να φέρετε όπλα» είπε ο Trump, ο οποίος παράλληλα προέτρεψε το Κογκρέσο να περάσει νόμο, με τον οποίο να περιορίζονται οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις προχωρημένης κύησης.
«Πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι ιερό δώρο του Θεού» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς για την υπερβολικά «χαλαρή», κατ’ αυτόν, πολιτική τους στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών.
Παράλληλα απαίτησε να καταρτιστεί νέα νομοθεσία ώστε να σταματήσει να προσφέρεται «υγειονομική φροντίδα στους λαθρομετανάστες».
«Αν έρχεστε παράνομα εδώ θα σας απελαύνουμε αμέσως από τη χώρα μας», είπε εξάλλου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χειροκροτούμενος από τους Ρεπουμπλικάνους.

Κόντρα με Pelosi

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην κίνηση της Pelosi.
Όταν εξερχόμενη από την αίθουσα του Κογκρέσου ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή την ενέργεια και έσκισε την ομιλία του Trump, η Pelosi απάντησε «διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές».
Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Pelosi ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Pelosi κούναγε το κεφάλι αποδοκιμαστικά σε διάφορα σημεία της ομιλίας του Trump.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης