Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστινιακό σχέδιο για το Μεσανατολικό στον ΟΗΕ – Καταδικάζει την πρόταση Trump

Παλαιστινιακό σχέδιο για το Μεσανατολικό στον ΟΗΕ – Καταδικάζει την πρόταση  Trump
Θεωρείται βέβαιο πως το σχέδιο αυτό θα συναντήσει το βέτο των ΗΠΑ
Στα κράτη – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μοιράστηκε σχέδιο που καταρτίστηκε από την παλαιστινιακή πλευρά και το οποίο καταδικάζει και απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump για το Μεσανατολικό.
Το σχέδιο αυτό, το οποίο μοιράστηκε από διπλωμάτες της Τυνησίας και της Ινδονησίας, καταδικάζει την πρόθεση του Ισραήλ να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς και την Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη.
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως το σχέδιο αυτό θα συναντήσει το βέτο των ΗΠΑ.
Η συζήτηση επί του σχεδίου αναμένεται να αρχίσει εντός της εβδομάδας ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής M. Abbas για το σχέδιο Trump.
Το σχέδιο της παλαιστινιακής πλευράς αναφέρει ότι είναι «παράνομη» βάσει του διεθνούς δικαίου «η προσάρτηση οποιουδήποτε τμήματος» των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών και ότι πρέπει να «καταδικαστούν οι πρόσφατες δηλώσεις που καλούν για την προσάρτηση από το Ισραήλ» παλαιστινιακών εδαφών.
Σημειώνεται πως το σχέδιο Trump προβλέπει μεταξύ άλλων αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στους οικισμούς, ενώ απαιτεί από τους Παλαιστίνιους να εκπληρώσουν σειρά δύσκολων προϋποθέσεων αν θέλουν να αποκτήσουν ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, πρωτεύουσα του οποίου θα γίνει βάσει της αμερικανικής πρότασης ένα χωριό της Δυτικής Όχθης ανατολικά της Ιερουσαλήμ, το Αμπού Ντις.
Το αμερικανικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 6/2 στους πρεσβευτές των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης