Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μουτζούρης (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα έχουμε συγκρούσεις

tags :
Μουτζούρης (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα έχουμε συγκρούσεις
Μόνο γέλιο προκαλούν τα δίχτυα είπε ο κ.Μουτζούρης αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για πλωτά φράγματα
Έκκληση στην κυβέρνηση να κηρύξει τα νησιά του Αιγαίου – και συγκεκριμένα τη Μυτιλήνη, την Χίο, τη Σάμο – σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απηύθυνε εκ νέου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, ο οποίος προειδοποίησε πως «θα έχουμε συγκρούσεις».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και κληθεί να σχολιάσει τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μυτιλήνη ανάμεσα σε κατοίκους, αντεξουσιαστές και μέλη ΜΚΟ, ο κ.Μουτζούρης υποστήριξε ότι «δεν είναι υπέρ του παίρνω το νόμο στα χέρια μου».
«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ανέφερε ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού, ότι οι διαδηλώσεις των μεταναστών ξεκίνησαν μετά από επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως «η γραμμή της περιφέρειας εκφράζεται από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη».
«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τα επεισόδια με την επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κανένα» τόνισε ο κ.Μουτζούρης.
Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το νέο καθεστώς πιστοποίησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τη διαχείριση του προσφυγικού, είπε πως πρόκειται για πάνω από 400 οργανώσεις, εκ των οποίων έχουν καταγραφεί μόλις 70.
«Πρόκειται για πληθώρα ΜΚΟ που βοήθησαν τους πρόσφυγες και το κράτος μας, όμως υπάρχουν πολλές από αυτές που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων», είπε ο Κ. Μουτζούρης και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν κρούσματα κλοπών από πλευράς αιτούντων άσυλο, είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».
«Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», επανέλαβε ο περιφερειάρχης και ερωτηθείς τι σημαίνει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» έκανε λόγο για μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού.
«Θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και ανακοπή των αφίξεων στα νησιά» είπε ο κ.Μουτζούρης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το κυβερνητικό σχέδιο για πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, είπε χαρακτηριστικά πως «μόνο γέλιο μου προκαλούν τα δίχτυα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης