Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση λόγω διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνέχεια στην ανοδική αντίδραση λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Δεν έχουμε ειδήσεις από το εσωτερικό και το βλέμμα το έχουμε στραμμένο στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών και γενικότερα στις αγορές του εξωτερικού. Γύρω από το χθεσινό κλείσιμο είναι το άνοιγμα των κυριότερων δεικτών αν και λίγα λεπτά αργότερα άρχισαν να κινούνται σημαντικά υψηλότερα.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε το ΧΑ αλλά με διαθέσεις για συνέχιση και εδώ της ανοδικής αντίδρασης, με τη ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο λόγω αναφορών του Υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέφερε πως μπορεί να υπάρξουν ζημιές 400 εκατ. ευρώ το 2020 από τις λιγνιτικές μονάδες.

ΕΛΠΕ: Κίνηση από τη μετοχή πάνω από τα 8 ευρώ ξανά.

ΔΕΗ: Στην προσυνεδρίαση υπήρχαν εντολές αρκετά χαμηλά, αλλά μάλλον οι επενδυτές γνωρίζουν για τις ζημιές που παράγουν οι λιγνιτικές μονάδες και δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Η στήλη έχει δώσει τις εκτιμήσεις της για τα EBITDAμε βάση τις παραδοχές που είχαν γίνει από αρμόδιους υπουργούν. Ο τίτλος υποχωρεί 0,7% και βρίσκεται στα 4,23 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Ξανά στα 7,60 ευρώ με καλό σχετικά κλίμα στην αγορά αλλά ο όγκος στη μετοχή είναι εξαιρετικά μικρός. Περιμένουμε να δούμε τις διαθέσεις των πωλητών και στη σημερινή συνεδρίαση.

ΑΔΜΗΕ: Με απώλειες το ξεκίνημα για τη μετοχή και με τον όγκο στα πρώτα λεπτά να είναι πάνω από τις 25 χιλ. τεμάχια. Στα 2,35 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιο ξεκίνημα και ξεχωρίζει λίγο η AlphaBank λόγω μικρής ανόδου. Οι άλλες τρεις συστημικές καταγράφουν οριακές απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η πρόσφατη υποχώρηση δεν επηρέασε κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις και βλέπουμε μία αντίδραση σήμερα. Στα 9,4150 ευρώ. Την περιοχή 9,10-9,35 ευρώ έδιναν ως καλή στήριξη, τεχνικοί αναλυτές, σημειώνοντας πως δεν έπρεπε να διασπαστεί.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Υπάρχουν αναφορές για τίμημα και πληρωμή του δανείου από τον κ.Σαββίδη που δίνει τιμή κοντά σε αυτό που περιμένει η στήλη. Δηλαδή 200 εκατ. ευρώ συν την πληρωμή υποχρεώσεων. Άντε να δούμε πότε θα τελειώσει αυτό το σήριαλ. Η μετοχή ενισχύεται 3,4% και είναι στα 2,39 ευρώ με όγκο πάνω από 7 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η μετοχή κάνει όγκο κοντά στα 0,75 ευρώ και παρατηρούμε ήπιο μαζεματάκι. Πρέπει βέβαια να δούμε και ένα ανοδικό μάζεμα, εκτός και αν ο πωλητής δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στα 0,7780 ευρώ στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

ΕΧΑΕ: Είχε πάει στα 5,10 ευρώ και έχει υποχωρήσει προς τα 4,70 ευρώ. Ο τζίρος και οι διαθέσεις των ξένων επενδυτών καθορίζουν την πορεία της μετοχής. Το ΧΑ περιμένει κάποιες νέες εισαγωγές μέσα στο έτος και έκδοση εταιρικών ομολόγων. Σε αυτές τις τιμές βέβαια η αποτίμηση σε σύγκριση με τα κέρδη δεν φθηνή, αλλά βέβαια ένα χρηματιστήριο έχουμε…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλή εικόνα στο ξεκίνημα και συνεχίζει την αντίδραση. Γρήγορα από τα 1,67 ευρώ έχει πάει στα 1,79 ευρώ, αλλά και γρήγορα από τα 1,96 ευρώ είχε πάει στα 1,67 ευρώ. Δικαιολογημένη η αντίδραση.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει καλύτερη συμπεριφορά η μετοχή. Στα 16,18 ευρώ και στα 321 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης