Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Καταργεί τη γραφειοκρατία στα ενοικιαζόμενα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

tags :
Καταργεί τη γραφειοκρατία στα ενοικιαζόμενα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
Η κίνηση αυτή φέρεται να έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος
Χτύπημα στην γραφειοκρατία επιχειρεί να δώσει ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κάνοντας την αρχή με την κατάργηση της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» σε επιχειρήσεις ενοικιαζομένων καταλυμάτων.
Η κίνηση αυτή, φέρεται να έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.).
Όπως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων διατηρεί την «Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη» για άγνωστους λόγους -όταν τα άλλου είδους καταλύματα την έχουν καταργήσει- μένοντας πιστός σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που βάλλεται από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Σε ανακοίνωση της η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. πετάει το γάντι” τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και αναφέρεται στο θέμα της καρτέλας εμμέσως πλην σαφώς, επισημαίνοντας πως “είτε λόγω ελλιπούς, είτε πρόχειρης ενημέρωσης, εμφανίζεται να επανεξετάζει δεδηλωμένες προθέσεις του.
Αλλά και θέματα μείζονος σημασίας για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, από τα οποία κρίνεται, τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον του κλάδου, καθώς και η βιωσιμότητα του φορέα και τα οποία η Συνομοσπονδία είχε καταφέρει να επιλύσει μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συζητήσεις και αγωνιώδεις προσπάθειες την τελευταία τετραετία”.
Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. καλεί τον κ. Θεοχάρη “να αναθεωρήσει, αλλιώς θα είναι υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των αποφάσεων του σε έναν πολυπληθή επαγγελματικό κλάδο”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης