Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lipow Oil Associates: Περαιτέρω υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

tags :
Lipow Oil Associates: Περαιτέρω υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lipow Oil Associates, το πετρέλαιο έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω
Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε να υποχωρήσουν κατά επιπλέον 5 δολ. ανά βαρέλι ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού εξέφρασε ένας ενεργειακός αναλυτής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lipow Oil Associates, Andy Lipow, το πετρέλαιο έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο» δήλωσε μιλώντας στο CNBC ενω επεσήμανε ότι δεδομένου ότι ουδείς γνωρίζει την έκταση του ιού αλλά το πόσο θα διαρκέσει, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά επιπλέον 5 δολ..
Σημειώνεται ότι η τιμή του WTI ήταν στα 49,81 δολ. την Τετάρτη καταγράφοντας απώλειες άνω του 18% από τις αρχές του 2020.
Το Brent βρίσκεται στα 54,22 δολ., με απώλειες σχεδόν 17% την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με τον Lipow η κινεζική ζήτηση για πετρέλαιου είναι σημαντικά μειωμένη και η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά σχεδόν 20%, που ισοδυναμεί με περίπου 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Ερωτηθείς εάν οι τιμές του brent θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα 60 δολ., ο ίδιος δήλωσε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί λίγος χρόνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης