Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Akar για τα Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Akar για τα Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Δεν αποκλείεται κατ'ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 5/2 το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν αυτός που κάλεσε στις 10:30 το πρωί τον Έλληνα ομόλογο του.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο υπουργοί συνομίλησαν για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, για την την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ (12 -13 Φεβρουαρίου) αλλά και για τις συναντήσεις των αρμόδιων επιτροπών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Ανοικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αναζητώντας ημερομηνίες μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου.
Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε οι συναντήσεις θα μεταφερθούν για τις αρχές Μαρτίου.
Σε πρώτη φάση, οι κοινές επιτροπές θα κάνουν μια αποτίμηση της διαδικασίας που προηγήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα 4,5 χρόνια και στη συνέχεια θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση με βάση τα σημερινά γεωπολιτικά δρώμενα.
Στόχος της ελληνικής πλευράς να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του H. Akar στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης