Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle

Κύπρος: Στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle
Σαφές μύνημα προς την Άγκυρα η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην κυπριακή ΑΟΖ
Μήνυμα προς την Άγκυρα στέλνει το Παρίσι με την παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στη Κυπριακή ΑΟΖ και στο σημείο που πραγματοποιεί παράνομη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz
Όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός  στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.
Παράλληλα σε δημοσίευμά του το κρατικό κυπριακό πρακοτείο ΚΥΠΕ αναφέρει ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το οικόπεδο 8 συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Τις τελευταίες μέρες διάφοροι λογαριασμοί στο twitter δημοσιεύουν και δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις στου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την θέση του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz.
Επίσης, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, η επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» του οικοπέδου 6 της ΑΟΖ την οποία θα διενεργήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ-Τotal τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου

Υπενθυμίζεται ότι αρμόδια ομάδα εργασίας Relex της Ε.Ε. ενέκρινε χθες καταρχήν την τοποθέτηση στον κατάλογο κυρώσεων «δύο υψηλόβαθμων επιχειρησιακών στελεχών», τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης