Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Agrotica 2020: Παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

tags :
Agrotica 2020: Παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας
Παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας
Την ευκαιρία να παρουσιάσει τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στο Συνέδριο της Agrotica: Νέα Γεωργία – Νέος Συνεργατισμός, ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών στη θεματική ενότητα∙ «Προκλήσεις για τους νέους Συνεταιρισμούς» είχε πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στο πολυπληθέστατο κοινό των συμμετεχόντων νέων Συνεταιρισμών και αγροτών από όλη την Ελλάδα.
Στην ομιλία του ο κ. Λάππας παρουσίασε την εξέλιξη της Τράπεζας από την ίδρυση του πιστωτικού συνεταιρισμού μέχρι και σήμερα. Ιδιαιτέρως παρουσιάσθηκε η συμβολή της Τράπεζας στη Κοινωνία και την Επιχειρηματική Κοινότητα της Θεσσαλίας μέσα στα χρόνια της βαθιάς κρίσης όπου η Τράπεζα στήριξε την υγιή επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων του Αγροτοδιατροφικού τομέα με εξαγωγικό προσανατολισμό, κερδίζοντας έτσι νέα υγιή πελατειακή και συνεταιριστική βάση και μεγαλώνοντας τα μεγέθη της κατά 150% στην ίδια περίοδο.
Σε ερώτημα συνέδρου πως τα κατάφερε η Τράπεζα να παραμείνει υγιής και κυρίως  χρήσιμη στην περίοδο των τελευταίων 10 ετών χωρίς να έχει καμία στήριξη από κανένα μηχανισμό (ΤΧΣ κλπ) και ιδιαίτερα να μην έχει εγγράψει στο Δημόσιο Χρέος της χώρας ούτε ένα ευρώ ο κ. Λάππας απάντηση ως εξής:
«οι λόγοι της διατήρησης της υγείας των ιδίων κεφαλαίων και των στοιχείων του ενεργητικού της Τράπεζας» είναι οι εξής:
1.    Συνετή διαχείριση των στοιχείων του Ενεργητικού και Παθητικού (το ύψος των χορηγηθέντων δανείων δεν ξεπέρασε ΠΟΤΕ το 90% του συνολικού ύψους των Καταθέσεων)
2.    Η Τράπεζα στη δεκαετία 2001-2010 αποθεματοποίησε το 50% του καθαρού λειτουργικού αποτελέσματος∙ συνεπής στη στρατηγική για αυτοδύναμη και αυτοτροφοδοτούμενη αναπτυξιακή προοπτική.
3.    Δεν είχε στο χαρτοφυλάκιο της ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου  και ως εκ τούτου δεν υπέστη κούρεμα.
4.    Έκανε αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά Επιχειρηματική Τραπεζική (95% των δανείων είναι επιχειρηματική πίστη).
Τέλος, ο κ. Λάππας παρουσίασε όλη τη γκάμα των προϊόντων για τους Αγρότες και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με έμφαση στη χρηματοδότηση Σχεδίων Βελτίωσης και των επενδύσεων σε «Αγροτικά Φωτοβολατϊκά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης