Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια άνοδος με χαμηλό τζίρο. Οι μετοχές που ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια άνοδος με χαμηλό τζίρο. Οι μετοχές που ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Δειλά βήματα ανόδου έγιναν σήμερα και όπως φάνηκε δεν ακολουθήσαμε τις ξένες αγορές. Κατέγραφαν άνοδο τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνω του 1% και εμείς δυσκολευόμασταν να κρατήσουμε το +0,50%. Για να δούμε όμως πως θα εξελιχθεί η συνεδρίαση και στις ΗΠΑ όπου ο Dow ενισχύεται περίπου 1%.

Τα περισσότερα βαριά χαρτιά είχαν ήπια κίνηση είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω και γι’ αυτό μείναμε στις 920 μονάδες. Ξεχώρισε η πτώση κατά 1,80% της Alpha Bank και η άνοδος των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Aegean και Τέρνα, οι οποίες έβαλαν πλάτη και κράτησαν την αγορά. Θα θέλαμε συνέχεια με άνοδο αλλά με καλύτερες συναλλαγές.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο αύριο μπορεί να έχει αλλάξει κάτι προς το θετικότερο ή θα δούμε μία ήπια υποχώρηση. Δε μας έπεισε όμως ότι μπορεί για πολλά παραπάνω η αγορά. Οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής. Και το σενάριο της συσσώρευσης προκειμένου να δούμε και τις εξελίξεις στην Κίνα δε θα μας… χάλαγε.

ΟΠΑΠ: Λίγο χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή αλλά πάνω από την τιμή επανεπένδυσης του μερίσματος. Στα 11,53 ευρώ και στο +1,59%.

ΕΥΔΑΠ: Πάλι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 7,60 ευρώ έστω και αν έκανε υψηλό 3 σεντς πιο πάνω από το εν λόγω σημείο. Έκλεισε στα 7,56 ευρώ με άνοδο 0,40% και όγκο 30 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 18 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Οι ζημιές 400 εκατ. ευρώ από λιγνίτη που ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης δεν είναι και λίγες. Αν υποθέσουμε πως η επιχείρηση θα κάνει 1 δισ. ευρώ EBITDA το 2020 νομίζουμε πως περισσότερα από τα μισά θα πάνε σε αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά, άρα δε μένει ιδιαίτερος χώρος στην τελική γραμμή.

Λογικά βέβαια αυτά τα γνωρίζουν όσοι την παρακολουθούν και την ακολουθούν. Η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη στα 4,26 ευρώ με όγκο 502 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 988 εκατ. ευρώ.

AEGEAN: Μετά τη σημαντική διόρθωση, διαγραμματικά φαίνεται πως πάτησε καλά εκεί κοντά στα 8,20 ευρώ και αντέδρασε. Με χαμηλό όγκο αλλά και τιμή 8,40 ευρώ.

DOPPLER: Είχε κλειδώσει στο +20% και στα 0,90 ευρώ με ανεκτέλεστο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια. Ακυρώθηκαν όμως αρκετά και τα άλλα που ζητούσαν οι αγοραστές τα βρήκαν. Έκλεισε στα 0,8950 ευρώ με άνοδο 19,33% και όγκο 92 χιλ. τεμάχια.

Η μετοχή από τότε που αρχίσαμε να την κοιτάζουμε έχει γράψει άνοδο 220% και από εκεί που δεν έκανε όγκο τώρα κάνει όσο θέλει κάποιος. Η αποτίμηση είναι στα 9,4 εκατ. ευρώ. Δεν νομίζουμε πως θα είναι έκπληξη τα κέρδη του 2019 και τα υπολογίζουμε κοντά στις 700-800 χιλ. ευρώ. Η μετοχή λοιπόν μάλλον παίζει με P/E 11 με 13,5 φορές αν η εκτίμησή μας είναι σωστή.

Δεν έχουμε εικόνα τι θα μπορούσε να βγάλει το 2020. Αν τα κέρδη αυξηθούν περαιτέρω τότε δικαιολογεί ακόμα καλύτερα επίπεδα τιμών. Όμως η απληστία είναι κακός σύμβουλος. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, αφήνουμε και άλλους να κερδίσουν.

MODA BAGNO: Με 1.275 τεμάχια ενισχύθηκε 11% αλλά πουλούσαν 2 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος. Η αποτίμηση στα 10,4 εκατ. ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στο +7,03% και στα 0,99 ευρώ ενώ έγραψε και το 1 ευρώ ενδοσυνεδριακά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βγήκαν κομμάτια στα 2,40 ευρώ όπου και έκλεισε η μετοχή. Ο όγκος στις 37 χιλ. τεμάχια και η άνοδος στο 3,90%. Ακούμε πολλά αλλά μόνο όταν αρχίσει τα διψήφια ποσοστά ανόδου θα υποθέσουμε πως κλείνει το deal.

BRIQ: Με όγκο σήμερα το +2,80% και μας αρέσει η συμπεριφορά της. Άλλωστε έχει και χρήματα πλέον από την πρόσφατη αύξηση και NAV υψηλότερο από την τιμή των 2,20 ευρώ.

AUTOHELLAS: Καλή άνοδος 2,26% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 8,14 ευρώ με όγκο 186 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης