Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Tesla θα προκαλέσει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή μανία όλων των εποχών - Στις 50.000 μονάδες ο Dow και στις 5.000 ο S&P 500

tags :
Phoenix Capital: Η Tesla θα προκαλέσει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή μανία όλων των εποχών - Στις 50.000 μονάδες ο Dow και στις 5.000 ο S&P 500
Η Wall Street θα δτάσει σε επίπεδα χρηματιστηριακής μανίας και η Tesla είναι το «σπίρτο» που θα ανάψει το φυτίλι
Η μετοχή της Tesla πρόκειται να προκαλέσει μια νέα μανία στη χρηματιστηριακή αγορά αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Η μετοχή της Tesla διαμορφώνεται σχεδόν στα 900 δολάρια ανά μετοχή, με την τιμή να ήταν στα 200 δολάρια ανά μετοχή τον Ιούνιο του 2019.
Έτσι, μιλάμε για ένα κέρδος 400%+ κατά το διάστημα των περίπου επτά μηνών.



Το πλήθος των επενδυτών το βλέπει αυτό και γελάει λέγοντας πως «αυτό είναι τρελό, και δείχνει ότι η αγορά είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πτωτική της πορεία».
Με άλλα λόγια, η Tesla σηματοδοτεί ότι, μετά από περισσότερο από δύο δεκαετίες, οι ιδιώτες επενδυτές επανέρχονται στις μετοχές.
Είναι αλήθεια ότι περίπου το ήμισυ των αμερικανικών νοικοκυριών έχει έκθεση στο χρηματιστήριο, αλλά σχεδόν όλη αυτή η έκθεση βασίζεται σε έμμεσες αγορές μέσω των 401 (k) s και άλλων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων με βάση τις μετοχές.
Σπάνια, έως ποτέ, οι ιδιώτες Αμερικανοί ανοίγουν χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και αγοράζουν απευθείας μετοχές.
Την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν στην κορύφωση της τεχνολογικής φούσκας, της μεγαλύτερης φούσκας της χρηματιστηριακής αγοράς στην ιστορία των ΗΠΑ.
Μια φούσκα που οδηγήθηκε από τη ρευστότητα της Fed και την τεχνολογική επανάσταση.
Μια φούσκα που είδε τις τιμές των μετοχών μετοχές να αυξάνονται κατά 25% ή ακόμα και κατά 50% σε μια μέρα.
Όπως η Tesla κάνει σήμερα.
Αυτό ήταν το είδος της φούσκας που απαιτούσε οι ιδιώτες Αμερικανοί να αποκτήσουν χρηματιστηριακή μανία, φτάνοντας στο σημείο μέχρι να ανοίξουν δικούς τους χρηματιστηριακούς λογαριασμούς για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους.
Στην κορύφωση της τεχνολογικής φούσκας, λίγο περισσότερο από το 20% των Αμερικανών είχαν δικό τους χρηματιστηριακό λογαριασμό.
Θυμόμαστε όλοι όσα ακολούθησαν.
Η τεχνολογική φούσκα έσπασε και οι τιμές των μετοχών, διολίσθησαν στα… Τάρταρα.



Η Tesla τα αλλάζει όλα αυτά.
Τα εκρηκτικά κέρδη της και η δημοτικότητά της είναι αρκετά υψηλά,  που έχει προσελκύσει την προσοχή του γενικού πληθυσμού με τρόπους που δεν έχει κάνει καμία μετοχή εδώ και δεκαετίες.
Άνθρωποι με μηδενική εμπειρία στις επενδύσεις μιλούν για την Tesla.
Και αρχίζουν να ανοίγουν χρηματιστηριακούς λογαριασμούς.
Σκέψου τα ακόλουθα…
Η startup χρηματιστηριακή Robinhood μόλις ανακοίνωσε ότι έχει τώρα 10 εκατομμύρια πελάτες.
Μεγαλύτερες και πιο καθιερωμένες χρηματιστηριακές εταιρίες όπως η Fidelity και η Charles Schwab μειώνουν τις προμήθειες στο μηδέν, που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν πληρώνουν τίποτα για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν.
Οι ιστοσελίδες χρηματοοικονομικής παιδείας, όπως η Nerdwallet, έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν άρθρα με τίτλους όπως: Τι είναι ένας λογαριασμός χρηματιστηριακών συναλλαγών και πώς ανοίγω ένα;
Αυτό είναι μόνο η αρχή.
Είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια μανία χρηματιστηριακής αγοράς που δεν έχουμε δει από την εποχή της τεχνολογικής φούσκας, τονίζει η Phoenix Capital.
Και πριν τελειώσει,  θα δούμε μια χρηματιστηριακή μανία που δεν θα έχει επαναληφθεί.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital είναι πολύ πιθανές οι 50.000 μονάδες για το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones και οι 5.000 μονάδες για το δείκτη S&P 500.
Αν νομίζετε ότι αυτό ακούγεται τρελό, θεωρήστε ότι κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας, οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο πάνω από 840% πριν από την έκρηξη της φούσκας.



Σκεφτείτε τώρα ότι εάν η πιο πρόσφατη «bull market» μόλις ξεκίνησε το 2013, τότε τεχνικά ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο μόνο περίπου 110% από τότε που ξεκίνησε η «bull market».



Σύμφωνα με τη Phoenix Capital, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι οι μετοχές βρίσκονται σε «bull market» από το 2009 και ότι βρισκόμαστε σήμερα στην μεγαλύτερη σε διάρκεια «bull market» στην ιστορία.
Αλλά αυτό είναι λανθασμένο.
Η Wall Street δεν βρίσκεται κοντά στα επίπεδα χρηματιστηριακής μανίας.
Αλλά αυτό θα λάβει χώρα τους ερχόμενους μήνες - χρόνια καθώς ο δείκτης S&P 500 ξεπεράσει πρώτα τις 4.000 μονάδες και στη συνέχεια τις 5.000 μονάδες.
Και η Tesla είναι το «σπίρτο» που θα ανάψει το φυτίλι.
Αυτή θα είναι η τελευταία πραγματικά  χρηματιστηριακή μανία όλων των εποχών…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης