Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΟΠΕΚ - Στο -0,42% και τα 55,05 δολ. το Brent

Μεικτές τάσεις στο πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΟΠΕΚ - Στο -0,42% και τα 55,05 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,59%
Μεικτές τάσεις εμφανίστηκαν στην αγορά πετρελαίου στη σημερινή (06/02) συνεδρίαση, καθώς το Brent κινήθηκε πτωτικά, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 1,7%, ενώ το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη.
Αιτία γι' αυτήν την πορεία οι ανησυχίες των επενδυτών ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας για διατήρηση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής και μάλιστα σε μία περίοδο που η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω και του κορωνοϊού στην Κίνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent υποχώρησε -0,42% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,05 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,59% στα 51,05 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, η άνοδος για την τιμή του Brent διαμορφώθηκε στο 2,4% ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά +2,3%.
Image
Οι αναφορές για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή εμβολίου γα τον κορωνοϊό έδωσε σημαντική ώθηση στην αγορά ενέργειας, καθώς η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα.
«Η αγορά πετρελαίου ανακάμπτει μετά από πέντε ημέρες πτώσης, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι αξιωματούχοι των ΟΠΕΚ+ θα παρουσιάσουν την κατάλληλη απάντηση στην εξάπλωση του κορωνοϊού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας παρείχαν στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, καθώς η άνοδος των αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα ήταν μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EIA, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2020 αυξήθηκαν κατά 3,35 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που τα προκαταρκτικά στοιχεία έκαναν λόγω για άνοδο της τάξεως των 4,2 εκατ. βαρελιών.
Επιπλέον, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν πτώση της τάξεως των 100 χιλ. βαρελιών, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για άνοδο, ενώ τα αποθέματα διύλισης πετρελαίου κατέγραψαν μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης