Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Χαμηλά επιτόκια και αδύναμο momentum επιβαρύνουν τις τράπεζες

De Guindos (ΕΚΤ): Χαμηλά επιτόκια και αδύναμο momentum επιβαρύνουν τις τράπεζες
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι παρενέργειες της νομισματικής πολιτικής παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση
Για παρενέργειες της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ έκανε για ακόμα μία φορά λόγο ο αντιπρόεδρος της ευρωτράπεζας, Luis De Guindos, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το αδύναμο momemtum σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια επιβαρύνουν τις τράπεζες.
«Το ασθενέστερο κυκλικό momentum και το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων επιβαρύνουν την κερδοφορία των τραπεζών» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «οι παρενέργειες της νομισματικής πολιτικής είναι υπό στενή παρακολούθηση.
«Αυτές οι προοπτικές για αδύναμη κερδοφορία αποτελούν ένα σημαντικό τρωτό σημείο για το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο De Guindos τόνισε την ανάγκη οι αρχές της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε αλλαγή των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα αποθέματα που μπορούν να αποδεσμευτούν κατά τη διάρκεια ύφεσης.
«Ένα rebalancing της σημερινής σύνθεσης των κεφαλαιακών απαιτήσεων ώστε το απόθεμα για περίπτωση ύφεσης να έχει ένα πιο σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως να αλλάξει το συνολικό επίπεδο των κεφαλαιακών απαιτήσεων, θα μπορούσε να συμβάλει στην άμβλυνση της δαπανηρής οικονομικής απομόχλευσης κατά τη διάρκεια της ύφεσης» είπε χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης