Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ήπια συνέχιση της ανοδικής κίνησης με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ήπια συνέχιση της ανοδικής κίνησης με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΕΣ: Ξεπερνούν το φόβο, βοηθάει και η ειδησεογραφία με τα νεότερα για τον ιό της Κίνας. Σε λίγες συνεδριάσεις μόνο το ξεπέρασαν και κοιτάζουν τα ιστορικά υψηλά τους. Θέλει βέβαια και λίγο προσοχή αφού τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι ικανοποιητικά. Άντε να δούμε η δική μας αγορά πότε θα μπορέσει να δει επίπεδα κοντά και γιατί όχι πάνω από τις 1.000

Θα χρειαστούμε βέβαια υποστήριξη και από θεμελιώδη, αλλά μια ματιά βέβαια άμα ρίξουμε σε διάφορες αποτιμήσεις του εξωτερικού θα καταλάβουμε ότι μπορεί να είναι και φθηνές συγκριτικά οι δικές μας. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να βαδίσουμε έτσι. Θέλουμε τα θεμελιώδη να είναι καλά για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά και ακολουθεί την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Βέβαια χθες είχε μικρότερη απόδοση. Για να δούμε σήμερα. Ο στόχος είναι στις 930 μονάδες, αλλά θέλουμε τζίρο και δε βλέπουμε στο ξεκίνημα. Στο επίκεντρο η Alpha Bank λόγω έκδοσης ομολογιακού 500 εκατ. ευρώ Tier II. Ένα καλό επιτόκιο και μία καλή κάλυψη θα βελτιώσει το κλίμα συνολικά για την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χθες η Alpha Bank υποχώρησε σημαντικά και σήμερα προσπαθεί να ανακάμψει. Στο +1% η Eurobank. Καλή εικόνα με μικρή άνοδο από την Εθνική Τράπεζα και ανάλογη και για την Πειραιώς.

ΕΛΠΕ: Συνεχίζει ανοδικά και αφήνει πίσω της τα 8 ευρώ. Χθες είχε και καλό όγκο. Για να δούμε σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενισχύεται στο ξεκίνημα και δοκιμάζει ξανά τα 1,80 ευρώ.

AUTOHELLAS: Με υψηλό όγκο και πάλι στο ξεκίνημα και τη μετοχή να κοιτάζει τα 8,20 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Περιμένουν πολλά από τη συγκεκριμένη στην αγορά. Τη θέλουν πάνω από τα 10 ευρώ προκειμένου να δώσει σήμα για όλο το ΧΑ. Υπάρχουν πάλι κάποιες φήμες για ένταξη στον MSCI. Δεν μπορούμε να ξέρουμε και νομίζουμε πως ουδείς ξέρει. Η μετοχή πάντως είναι φθηνή.

ΚΑΝΟΝΙΑ: Τι διαβάζουμε και τι γίνεται με αυτούς τους τρομερούς «επιχειρηματίες». Να κατηγορούνται για κακουργήματα, να έχουν εξαπατήσει τόσους μετόχους να έχουν εκθέσει μία ολόκληρη κεφαλαιαγορά και να ζητάνε και τα ρέστα. Απίστευτα πράγματα… Είχαμε βέβαια και τους άλλους που τίναξαν στο αέρα μία ολόκληρη εταιρεία και φαγώνονταν στα ερείπια.

Φανταστείτε γιατί γίνεται αυτό. Φανταστείτε για να θέλουν ακόμα να διοικούν τα κουφάρια τι συμφέροντα παίζονται, ή τι έκαναν τόσο καιρό. Χρειάζεται ισχυρό νομικό πλαίσιο, αλλά οι ευθύνες βαραίνουν κι άλλους. Ποιοι τους έδιναν τόσα κεφάλαια χωρίς εγγυήσεις. Ποιοι δε διάβαζαν τους ισολογισμούς για να δουν που έχει πάει η μόχλευση και τώρα τρέχουν να τις εξυγιάνουν.

CENTRIC (απάντηση): Διατηρούμε την πίστη μας στη μετοχή. Γι΄ αυτό άλλωστε την έχουμε και στις επιλογές της στήλης. Θεωρούμε πως έχει ακόμα περιθώριο ανόδου παρά την άνοδο που έχει καταγράψει από τότε που την «εντοπίσαμε» στα 0,10-0,12 ευρώ.

ABAΞ: Με νέα άνοδο στο ξεκίνημα και στα 0,5930 ευρώ. Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος και μέχρι τις 10/2 ολοκληρώνεται και το δικαίωμα άσκησης. Λογικά η κάλυψη θα πετύχει και τα κεφάλαια θα ενισχυθούν κατά 20 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι σημαντικά και η σχέση ξένων/ιδίων υψηλή για στη στήλη, αλλά βλέπουμε ότι δημιουργεί κέρδη. Θέλουμε όμως και απομόχλευση.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Μόνο σε περίπτωση μεγάλης υποχώρησης του ΧΑ εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να δει ξανά το 1 ευρώ. Δεν το βλέπουμε εύκολο να γίνεται, γι΄αυτό και η στήλη την έβαλε στις επιλογές στα 1,15 ευρώ που ήταν εκείνη τη μέρα που δημοσιεύσαμε τις προτιμήσεις μας για το 2020. Βλέπουμε πως μαζεύεται η προσφορά μέχρι και λίγο πάνω από τα 1,20 ευρώ. Σήμερα άνοιξε λίγο χαμηλότερα με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης