Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,39% και τα 1.568,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,39% και τα 1.568,85 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων
Άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (6/2) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην παρασκευή εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η τιμή συβμολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 1.568,85 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση στα 1.551,25 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτέλεσαν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,10% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,91 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στις 98,18 μονάδες.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ένα κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο στην Κίνα έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην περίπτωση του πειραματικού αντιικού φαρμάκου της εταιρίας Gilead Sciences των ΗΠΑ, το οποίο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να παράσχει θεραπεία για τον κορωνοϊό.
Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι υπέβαλε αίτηση για ευρεσιτεχνία στη χρήση του Remdesivir, ενός αντιικού φαρμάκου που αναπτύχθηκε από την Gilead, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine την περασμένη εβδομάδα, ένας ασθενής με κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφάνισε βελτίωση της κατάστασής του αφού έλαβε το Remdesivir, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών όπως ο Έμπολα.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως ερευνητές από τη Μ. Βρετανία υποστηρίζουν πως έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην ανακάλυψη εμβολίου.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tarik Jarasevic, δήλωσε χθες ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια γνωστή, αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό».
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ αύριο Παρασκευή (7/2) θα δημοσιευθούν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας που αφορούν τον Ιανουάριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης