Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μήνυμα Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στον Κουτσολιούτσο - Έστειλε κλιμάκιο στη Folli Follie

tags :
Μήνυμα Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στον Κουτσολιούτσο - Έστειλε κλιμάκιο στη Folli Follie
Το κλιμάκιο της Επιτροπής πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα αρχεία της Folli Follie - ηλεκτρονικά και έντυπα - στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο
Μήνυμα με αποδέκτη αποκλειστικά τον Δ. Κουτσολιούτσο "έστειλε" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς απέστειλε κλιμάκιο στη Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο της Επιτροπής πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα αρχεία της Folli Follie - ηλεκτρονικά και έντυπα - στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο.
Η έφοδος του κλιμακίου έρχεται σε μία μέρα που ο βασικός μέτοχος της Folli Follie κ Δημήτρης Κουτσολιούτσος  ζητούσε από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο να συμπεριλάβει στη γενική συνέλευση των μετόχων της 20η Φεβρουαρίου μεταξύ των άλλων θεμάτων και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου καθώς είναι μέτοχος με ποσοστό άνω του 20% σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 και εκλογή Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017.
Αξιόπιστη πηγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίζεται ότι το μήνυμα του Δημήτρη  Κουτσολιούτσου  είναι  ότι  παραμένει ο κύριος και βασικός  μέτοχος  της εταιρείας, και με την υπάρχουσα νομοθεσία  έχει το δικαίωμα αντικατάστασης του διοικητικού συμβουλίου μέσα από τη γενική συνέλευση των μετόχων.
Η ίδια πηγή αναγνώρισε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις της Ε.Κ. ενισχύθηκαν με την πρόσφατη του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για αντικατάσταση μελών του ΔΣ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σχετικό αίτημα προς τις δικαστικές Αρχές, αλλά  δεν είναι εφικτό και επιθυμητό η Ε.Κ. να ελέγχει μετοχικά  τις  εισηγμένες  εταιρείες.
Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις και στο αίτημα του βασικού μετόχου και υπόδικου  Δημήτρη Κουτσολιούτσου , είπε ότι αξιολογούνται τα νέα δεδομένα και μέχρι τη γενική  συνέλευση  θα έχουν ολοκληρωθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων με βάση τη νομοθεσία.
Η επιστολή του κ. Κουτσολιούτσου έπεσε σαν «βόμβα» στο διοικητικό συμβούλιο  και ερμηνεύτηκε ως «μομφή» προς τα πρόσωπα τους για το έργο που έχουν κάνει μέχρι  σήμερα.
Το ανεξάρτητο μέλος κ. Νίκος Κανελλόπουλος  μιλώντας στο BN είπε ότι  υπέβαλλε την παραίτηση του καθώς δεν επιθυμούσε να δεσμεύσει με τυχόν αποφάσεις του το επόμενο ΔΣ και θεώρησε ότι δεν ήταν εφικτό να παραμείνει στη θέση του για τις υπόλοιπες 15 ημέρες.
Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι θα κάνουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
Ο κ. Κανελλόπουλος αναγνώρισε εν μέρει την αναγκαιότητα της  εταιρείας να αποκτήσει  και δεύτερο εκτελεστικό μέλος ενώ σήμερα έχει μόνο ένα και συγκεκριμένα τον  διευθύνοντα  σύμβουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικείμενες αλλαγές στο ΔΣ της Folli  Follie αφορούν άλλα  τρία μέλη, όπως είναι ο πρόεδρος κ.Αβραάμ  Γούναρης , ο κ Γεώργιος  Κυριάκος  μη εκτελεστικός  μέλος και του  κ. Κωνσταντίνου  Κεφαλογιάννη..  
Πάντως η κίνηση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου προβληματίζει  καθώς έρχεται σε μία στιγμή που το ΔΣ αναμένει  την έκθεση οικονομικού ελέγχου της PwC και  βρίσκεται στο  τελικό στάδιο  απελευθέρωσης σημαντικών  περιουσιακών στοιχείων  του ενεργητικού της Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Κ  θα κάνει επαφές με μέλη του ΔΣ της Folli - Follie.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσολιούτσος  θα προτείνει στη γενική συνέλευση την εκλογή των κ.κ.  Δημήτρη Βαλαχή και Γεώργιο Ιωαννίδη, οι οποίοι είχαν προταθεί από την Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς με  τη συνδρομή της Δικαιοσύνης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης