Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόμβα από UEFA: Δεν αλλάζει ο Πειθαρχικός Κώδικας που προβλέπει υποβιβασμό για πολυιδιοκτησία

tags :
Βόμβα από UEFA: Δεν αλλάζει ο Πειθαρχικός Κώδικας που προβλέπει υποβιβασμό για πολυιδιοκτησία

ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με το ισχύον πλαίσιο, καθώς ο πρόεδρος της UEFA, Aleksander Ceferin τόνισε πως δεν προτίθεται να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν
Συνάντηση είχε σήμερα (6/2) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος στην Νιόν της Ελβετίας με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν.
Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για βαρείες παραβάσεις όπως αυτός της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.
Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα.
Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.
Διαφαίνεται κι από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα προχωρήσει η λύση για Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν Ιούνιο ή Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης