Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Καλεί τα κράτη του Περσικού να λάβουν μέτρα ενόψει της πτώσης των εσόδων από το πετρέλαιο

tags :
ΔΝΤ: Καλεί τα κράτη του Περσικού να λάβουν μέτρα ενόψει της πτώσης των εσόδων από το πετρέλαιο
To ΔΝΤ απευθύνηει έκκληση προς τις χώρες του Κόλπου να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, αν δεν θέλουν να χάσουν τον πλούτο τους τα επόμενα 15 χρόνια
Προειδοποίηση απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου να προχωρήσουν σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αν δεν θέλουν ο πλούτος τους να εξαντληθεί μέσα στα επόμενα 15 χρόνια λόγω της πτώσης των εσόδων από το πετρέλαιο.
Ο πλούτος των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου - τον οποίο το ΔΝΤ υπολογίζει σε πάνω από 2 τρισ. δολάρια - αντιστοιχεί σε πάνω από ένα πέμπτο της παγκόσμιας προμήθειας αργού, αλλά οι οικονομίες έχουν πληγεί από την πτώση στις τιμές του αργού το 2014 και το 2015, όπως αναφέρει το Reuters.
«Με την τρέχουσα δημοσιονομική πολιτική, ο υφιστάμενος πλούτος μπορεί να έχει εξαντληθεί τα επόμενα 15 χρόνια» τονίζει το ΔΝΤ και σύμφωνα με το πρακτορείο, το Ταμείο υπολογίζει ότι η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο το 2040 ή και πολύ νωρίτερα σε περίπτωση που ληφθούν αυστηρά ρυθμιστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης