Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ οι ευρωαγορές, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού - Στο -0,45% ο DAX

Υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ οι ευρωαγορές, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού - Στο -0,45% ο DAX
Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών από την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα και ο ρυθμός εξάπλωσής της πλήττουν το κλίμα στις αγορές
(upd) Υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς επέστρεψε η ανησυχία για τον κορωνοϊό. 
Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών από την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα και ο ρυθμός εξάπλωσής της πλήττουν το κλίμα στις αγορές.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,27% καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον νέο ιό αυξήθηκε στους 636 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα στα 31.161.
Στη Φρανφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,45% στις 13.513 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο είχε πτώση 0,51% στις 7.466 μονάδες.
Στις 6.029 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,14%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB είχε πτώση 0,05% στις 24.478 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη παρέμεινε αμετάβλητος στις 9.811 μονάδες.
Καθώς πολλές εταιρίες αναστέλλουν τη λειτουργία τους και σφραγίζουν τα γραφεία τους στη χώρα, οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο από τα προβλήματα στην παραγωγή και τον εφοδιασμό.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν κλάδοι εταιριών με έκθεση στην Κίνα, όπως αυτοί των βασικών μετάλλων, των ειδών πολυτελείας και των αυτοκινήτων.
«Βουτιά» -4% είχε η μετοχή της Credit Suisse.
Την παραίτηση του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam,  όπως ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα, για το σκάνδαλο κατασκοπείας το οποίο διερευνούν οι ελεβετικές αρχές.
Η παραίτηση του Thiam θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου και ο Thomas Gottstein, ο οποίος είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων της τράπεζας στην Ελβετία, θα αναλάβει τη θέση του CEO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης