Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια μεγάλη σειρά προκλήσεων στη Μεσόγειο - Ενισχύουμε τον ρόλο μας στη γειτονιά μας

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια μεγάλη σειρά προκλήσεων στη Μεσόγειο - Ενισχύουμε τον ρόλο μας στη γειτονιά μας
Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ρωσία
Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι ως αντίβαρο η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στα Βαλκάνια, εμβαθύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε στενή επικοινωνία με τους διεθνείς οργανισμούς.
«Η χώρα, το ξέρουμε όλοι, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη σειρά προκλήσεων στο χώρο της Μεσογείου αλλά και γενικά.
Από την πλευρά μας καλούμαστε να επιτελέσουμε το καθήκον μας, προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, με πατριωτισμό αλλά και με νηφαλιότητα» επεσήμανε ο κ. Δένδιας κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του υπουργείου Εξωτερικών.
«Έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας μετά από τα 10 χρόνια της κρίσης που αναγκαία οδήγησαν σε τεράστια εσωστρέφεια» τόνισε και συμπλήρωσε «στο πλαίσιο αυτό, ενισχύουμε το ρόλο μας στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια, με ένταση της προσπάθειας για την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, υπό τις αιρεσιμότητες βεβαίως, που πολύ καλά γνωρίζετε.
Ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις με τις χώρες που μετέχουν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δημιουργούμε ένα ευρύτατο δίκτυο κατανόησης στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου. Εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με την υπερδύναμη, με τις ΗΠΑ, αναθερμαίνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, αναπτύσσουμε περαιτέρω την οικονομική συνεργασία με την Κίνα.
Διατηρούμε στενή επικοινωνία με τους Διεθνείς Οργανισμούς και με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης