Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό ενόψει ΗΠΑ - Στο -0,02% και τα 1.569,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές διακυμάνσεις για τον χρυσό ενόψει ΗΠΑ - Στο -0,02% και τα 1.569,65 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα Παρασκευή (7/2) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2029 καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 1.569,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ οι απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας ξεπερνούν μέχρι στιγμής το -1%.
Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2020, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 160 χιλ. θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.
Παράλληλα, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,5% γεγονός που ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο, ασκώντας νέες πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
«Η προσοχή στρέφεται γύρω από το έαν θα υπάρξει ένα αρκετά ισχυρό οικονομικό σοκ (λόγω του ιού) το οποίο θα οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής νομισματικών συναλλαγμάτων της DailyFx, Ilya Spivak, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει μία υποκείμενη ανησυχία και οι αγορές είναι πολύ ευαίσθητες».
Όσον αφορά το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του χρυσού, σημειώνεται πτώση κατά -0,13% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,86 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 98,46 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης