Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Το κινεζικό ΑΕΠ θα μειωθεί -4% το α' τρίμηνο εάν ο κορωνοϊός δεν υποχωρήσει

tags :
JPMorgan: Το κινεζικό ΑΕΠ θα μειωθεί -4% το α' τρίμηνο εάν ο κορωνοϊός δεν υποχωρήσει
Η JPMorgan αναμένει, πάντως, ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας στο β’ τρίμηνο του 2020
Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της JPMorgan για την Κίνα, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κινεζικό ΑΕΠ να συρρικνωθεί -4% στο α’ τρίμηνο του 2020 εάν υπάρξει κλιμάκωση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Όπως σημειώνει ομάδα αναλυτών του αμερικανικού χρηματοοικονομικού ομίλου υπό τον Joseph Lupton, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού η JPMorgan προχώρησε «σε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις για την Κίνα και για την παγκόσμια οικονομία».
Αποτέλεσμα η τράπεζα να εκτιμά πλέον ότι στην καλύτερη περίπτωση η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί στο α’ τρίμηνο του 2020 κατά 1% (από 5,6% πριν), αλλά θα ανακάμψει στο 9,3% το β’ τρίμηνο.
Αυτή η πορεία, όμως, θα είναι εφικτή εάν η επιδημία δεν κλιμακωθεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση το ΑΕΠ της Κίνας μπορεί να συρρικνωθεί έως και -4,2%, αλλά μπορεί να ανακάμψει κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 16,5% στο β’ τρίμηνο του 2020.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/JPM%20China%20GDP.jpg?itok=tp3bFmU6
Ανάλογη πορεία εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, με κατάρρευση στο α’ τρίμηνο 2020, αλλά εντυπωσιακή επάνοδο κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων τριμήνων.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/china%20real%20IP.png?itok=e3_8jGF3
Η JPMorgan εκτιμά ότι αυτήν την πορεία σχήματος V της Κίνας θα την ακολουθήσει και η υπόλοιπη υφήλιος λόγω της στενής σχέσης που δημιουργεί η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μεταξύ Κίνα και πάρα πολλών χωρών.
Εν συνόλω η τράπεζα εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να υποχωρήσει στο 1,3% για το α’ τρίμηνο, αλλά θα ανακάμψει κατά 3,4% στο αμέσως επόμενο.
Καταλήγοντας οι αναλυτές του ομίλου αναφέρουν ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχουμε δίκιο η επίπτωση από τον ιό θα αρχίσει να υποχωρεί στις αρχές Μαρτίου και κατόπιν θα υπάρξει ανάκαμψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης