Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΥΠΕΞ ΕΕ): Συζήτησε για Μεσανατολικό, ΕΕ, Ρωσία, Ιράν στις ΗΠΑ

Borrell (ΥΠΕΞ ΕΕ): Συζήτησε για Μεσανατολικό, ΕΕ, Ρωσία, Ιράν στις ΗΠΑ
Για τα πάντα συζήτησαν ο Ισπανός ύπατος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εξωτερικής με τον πρόεδρο Trump, κυβερνητικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους
Μετά την επίσκεψή του στο Ιράν, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell συνομίλησε σήμερα με Αμερικανούς αξιωματούχους για το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για το Μεσανατολικό, το οποίο έχει ήδη καταδικάσει.
Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον αφότου ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του ο Borrell συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Mike Pompeo με τον οποίο συζήτησαν «πολλά πράγματα».
Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν μίλησαν για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή, ο Ισπανός ύπατος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής απάντησε ότι συζήτησαν «για τα πάντα».
Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήγησε από την πλευρά του ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν και της Ρωσίας.
Ο Borrell πρόκειται να συναντηθεί στις ΗΠΑ και με τον Jared Kushner, τον γαμπρό και σύμβουλο του Donald Trump και αρχιτέκτονα του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου.
Θα έχει επίσης συνομιλίες με τη Nancy Pelosi, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Borrell έχει επικρίνει ανοιχτά το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, εκτιμώντας ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να διαπραγματευθούν μια λύση των δύο κρατών στη βάση των συνόρων πριν από τον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.
Εξήγησε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ανησυχεί ιδιαίτερα» για την πρόθεση του Ισραήλ να προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης