Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Από την 1η Μαΐου αλλάζουν όλα στο νόμο για την προστασία της Ά κατοικίας

Γεωργιάδης: Από την 1η Μαΐου αλλάζουν όλα στο νόμο για την προστασία της Ά κατοικίας
Στόχος μας να μη χάσει την πρώτη του κατοικία ο δανειολήπτης που  βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής και όχοι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές
"Όσοι θέλουν να κάνουν χρήση του ισχύοντος νόμου και να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου. Από την 1η Μαΐου του 2020 ο νόμος αυτός δεν θα ισχύει καθώς θα υπάρχει νέος πτωχευτικός κώδικας" ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για "τη χυδαία απρέπεια, να διαστρεβλώσει τα όσα είπε ο ίδιος για το θέμα της πρώτης κατοικίας  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο επιμελητήριο στις αρχές της εβδομάδας".
"Το ζητούμενο είναι να μη χάσει την πρώτη του κατοικία ο δανειολήπτης που πραγματικά έχει πρόβλημα και βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής, αλλά όχι και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, αλλά «κρύβονται» πίσω από τον ισχύοντα νόμο" υπογράμμισε.
Σε ότι αφορά την απολιγνιτοποίηση και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι εύλογες οι ανησυχίες όσων δουλεύουν στα λιγνιτωρυχεία καθώς φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Από την άλλη όμως είναι δεδομένο ότι όλα τα λιγνιτωρυχεία θα έχουν κλείσει στην Ελλάδα, το αργότερο μέχρι το 2028. Είναι γνωστό ότι ο λιγνίτης είναι πλέον πολύ ακριβώς ως καύσιμο και η ΔΕΗ μπαίνει μέσα γύρω στα 300 εκ. ευρώ το χρόνο λόγω των προστίμων που πληρώνει, είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί πόρους από την ΕΕ οι οποίοι θα διοχετευτούν στις περιοχές όπου υπάρχουν λιγνιτωρυχεία, έτσι ώστε να βρουν καλύτερες δουλειές και με καλύτερη ποιότητα ζωής.
Σε ότι αφορά τις επενδύσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να αρθούν όλα τα προβλήματα όπου υπάρχουν και ανέφερε ως παράδειγμα το Ελληνικό, όπου όπως είπε σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι προεργασίες.
Τέλος, αναφέρθηκε στη μάχη κατά του παρεμπορίου, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης