Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Παραίτηση του Akıncı ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας MHP

Κύπρος: Παραίτηση του Akıncı ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας MHP
O D. Bahceli κατηγόρησε τον Akıncı ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκυπρίους στα σχέδια των Ελληνοκυπρίων με στόχο να τους υποτάξει»
Την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Mustafa Akıncı, ζητά ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας ΜΗΡ, D. Bahceli, μετά από την συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian στην οποία είχε πει ότι « θα είναι τρομακτικό να προσαρτηθεί η ‘βόρειος’ Κύπρος στην Τουρκία».
Ο Bahceli ανέφερε ότι ο Akıncı,  ο οποίος έχει εκφράσει με θρασύτητα την ανάγκη για στήριξη του από την "ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου", κατά την έκφρασή του, για να μειώσει την οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία και έχει αποκαλύψει τις μυστικές προθέσεις του, έχει προ πολλού μπει στην τροχιά της ένωσης.
Ο ίδιος κατηγόρησε τον Akıncı ότι «έχει αλυσοδέσει τους Τουρκοκυπρίους στα σχέδια των Ελληνοκυπρίων με στόχο να τους υποτάξει», αλλά και πως «έχει γυρίσει την πλάτη του στον τουρκικό λαό και την Τουρκία ενώ έπρεπε να τους ευχαριστεί» και «έχει στρέψει το πρόσωπό του στον τύραννο».
«Αυτή η ντροπή και η ατιμία σε καμιά συνείδηση και καμιά πολιτική αντίληψη δεν θα έχει θέση», είπε ο Bahceli , υποστηρίζοντας ότι «δεν αξίζει στον Mustafa Akıncı η καρέκλα που κατέλαβε».
Γι΄ αυτό, πρόσθεσε, «είναι ζωτικής σημασίας και αναπόφευκτο  να παραιτηθεί αμέσως από την ‘προεδρία’ και να παραδοθεί στην βούληση των Τουρκοκυπρίων.
Υπό κανένα άλλο όρο δεν θα σβηστεί το αίμα που έχυσαν οι ήρωες μας στον Πενταδάκτυλο».
Ακόμη, ο Devlet Bahceli  ανέφερε ότι « οι θλιβερές δηλώσεις του Mustafa Akıncı σε μια βρετανική εφημερίδα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την ανέμπιστη νοοτροπία του, την προβληματική και σκανδαλώδη στάση του.
Αντί να υπερασπίζεται με τιμιότητα τα ιστορικά δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων αυτό το άτομο που ρίχνει νερό στον μύλο του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κάνει μαύρους σχεδιασμούς στην Μεσόγειο και που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, έχει αποκοπεί εντελώς από την εθνική πραγματικότητα.
Ταυτόχρονα στρέφεται ενάντια στις άγιες μνήμες των ηρώων μας και υπερασπιζόμενος το επείγον της λύσης επιλέγει προβοκατόρικο λεξιλόγιο υποχώρησης και παράδοσης».
Ο ηγέτης του ΜΗΡ υπογράμμισε  ότι η αναφορά Akıncı ότι ανησυχεί «να μην τους απορροφήσει η Άγκυρα» δεν είναι μόνο ντροπιαστική αλλά αποτελεί και έχθρα εναντίον της Τουρκίας η οποία δεν θεραπεύεται.
«Αυτό το άτομο από τότε που έγινε ‘πρόεδρος’ το 2015 μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει προκαλεί τις ευαισθησίες του τουρκικού λαού», σημείωσε ο Devlet Bahceli  και συμπλήρωσε ότι «ο διάλογος που επικαλείται συχνά ο Akinci έχει ανατραπεί και η φόρμουλα λύσης στην οποία αναφέρεται έχει καταρρεύσει και σαπίσει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης