Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού - Ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει στη συναίνεση

Γεννηματά: Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού - Ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει στη συναίνεση
"Η προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών αποτελεί για εμάς επιτακτική προτεραιότητα , ενώ για τη ΝΔ προτεραιότητα είναι η στήριξη μόνο των τραπεζών", τονίζει η Φ. Γεννηματά
Tην ετοιμότητα του Κινήματος Αλλαγής για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα της χώρας, τονίζει η πρόεδρος του κόμματος, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
«Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην ανάγκη επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα της χώρας.
Είναι για μας θεμελιώδης αρχή που υπηρετούμε διαχρονικά και με συνέπεια.
Στον αντίποδα, ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση.
Δεν το κάνει στα Εθνικά Θέματα, εκεί που αρνείται την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής.
Δεν το έκανε στο προσφυγικό, που αγνοεί τις συγκεκριμένες και δημιουργικές προτάσεις μας.
Δεν το έκανε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Δεν το κάνει στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα», προσθέτει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «ο κόσμος κουράστηκε να γίνεται μπαλάκι σ’ αυτό το βαρετό πινγκ – πόνγκ του τεχνητού διπολισμού.
Το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφρασθεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής.
Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με  ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».
Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι «στο Κίνημα Αλλαγής δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού.
Τα διλήμματα με τις δυο όψεις της συντήρησης τελείωσαν.
Στις επόμενες εκλογές, ο ελληνικός λαός  θα αναζητήσει μια τεκμηριωμένη πρόταση, πραγματικά προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και εμείς εργαζόμαστε συστηματικά γι’ αυτό.
Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές  φαίνεται ότι ξεκινά από την ίδια την Κυβέρνηση.
Για να μην προλάβει να καταλάβει ο κόσμος ότι έφυγε «το χείρον» αλλά δεν βρήκε το επιθυμητό.
 Καθόσον τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι  ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης.
Σε αυτές ιδιαίτερα τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».  
Ακόμη, με αφορμή την ψήφιση από τη κυβέρνηση μόνο του νέου εκλογικού νόμου, τονίζει ότι «δεν μας τρομάζουν «επιχειρήσεις εξόντωσης» από όπου κι αν προέρχονται» , «είμαστε σταθερά στο στόχαστρο της προπαγάνδας και σήμερα.
Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της ΝΔ.
Αυτό δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».
Περαιτέρω, αναφέρει πως  «η προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών αποτελεί για εμάς επιτακτική προτεραιότητα , ενώ για τη ΝΔ προτεραιότητα είναι η στήριξη μόνο των τραπεζών» και προσθέτει ότι «με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άρχιζαν σταδιακά να αφαιρούνται ένα – ένα τα εργαλεία προστασίας της πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα το συντριπτικό μέρος των δανειοληπτών να βρεθούν απροστάτευτοι.  
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την ίδια πολιτική».
Σε ερώτηση για το εάν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, απαντά πως «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Η στόχευση του Ερντογάν είναι η δημιουργία δυσμενών τετελεσμένων προκειμένου να σύρει την Ελλάδα σε «διάλογο» με τους δικούς τους όρους. Οφείλουμε να επιδείξουμε εκτός από ψυχραιμία και  αποφασιστικότητα».
Κατά την ίδια, «η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πως δεν βλέπει το τούρκικο πλοίο να σεργιανίζει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ούτε να αφήνει αναπάντητες τις περί Ιμίων απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν».
Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «η χώρα χρειάζεται ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο με σαφείς κόκκινες γραμμές», συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα υπηρετούσε η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που ζήτησα και επιμένω ότι είναι απαραίτητο να γίνει».
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες σήμερα για προσφυγή στη Χάγη η οποία θα αφορά «αποκλειστικά και περιοριστικά για το θέμα υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ αποτελεί πάγια εθνική στρατηγική, για την οποία η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά».
Κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών» και «αντιμετωπίζει το θέμα μόνο επικοινωνιακά με προχειρότητα και πειράματα», ενώ για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναφέρει ότι «ηκυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου αντί να μεταρρυθμίζει διευθετεί, κάνοντας το ένα “φάουλ” μετά το άλλο.
Επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με άρον – άρον δήθεν σολομώντειες λύσεις και αναγγελίες δοκιμασμένων και αποτυχημένων συνταγών,  που δεν έχουν καμία σχέση με την επιτακτική ανάγκη για θεσμική θωράκιση του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που το ταλανίζουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης