Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Οι δυνάμεις του Assad προωθούνται σε Ιντλίμπ και Χαλέπι, παρά τις απειλές Erdogan

Συρία: Οι δυνάμεις του Assad προωθούνται σε Ιντλίμπ και Χαλέπι, παρά τις απειλές Erdogan
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών κατά τις τελευταίες ημέρες
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν μέχρι τώρα περισσότερα από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφικών περιοχών, στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων για τον έλεγχο των τελευταίων προπυργίων των ανταρτών.
Πρόκειται για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του Assad στις περιοχές του  Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, σύμφωνα με  ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών κατά τις τελευταίες ημέρες, από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι, η Τουρκία  έστειλε εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στην επαρχία Ιντλίμπ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η ανάπτυξη νέων τουρκικών δυνάμεων έγινε τη στιγμή που αξιωματούχοι από την Τουρκία και τη Ρωσία συζητούσαν στην Άγκυρα τις εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο θύλακα της συριακής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk, οι συζητήσεις αυτές κράτησαν τουλάχιστον τρεις ώρες και έγιναν, κεκλεισμένων των θυρών, στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το Σάββατο (8/2/2020).
Λόγω της κλιμάκωσης στο Ιντλίμπ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 500.000 άνθρωποι.
Ταυτόχρονα, απειλείται η εύθραυστη συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας Tayyip Erdogan να απειλεί ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απωθήσουν τις συριακές (που στηρίζονται από τη Ρωσία) αν δεν αποσυρθούν από την επαρχία αυτή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης