Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θυμίζει αρρύθμιστο εκκρεμές – Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ χτίζεται καθημερινά

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θυμίζει αρρύθμιστο εκκρεμές – Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ χτίζεται καθημερινά
Tο πρόσημο για την κυβέρνηση είναι αρνητικό, τονίζει ο Α. Χαρίτσης
«Σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα η κυβέρνηση με τις πολιτικές της θυμίζει αρρύθμιστο εκκρεμές», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.  
Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι αρνητικό το πρόσημο της κυβέρνησης, για την οποία και αναφέρει ότι «μέσα σε ένα 7μηνο  έχει αλλάξει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρακολουθεί  αμήχανη την τουρκική προκλητικότητα και δέχεται παθητικά την περιθωριοποίηση της χώρας μας από τις διεθνείς εξελίξεις».
Κατηγορεί την κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το προσφυγικό, συντονισμένα διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας, απαξιώνει τη δημόσια εκπαίδευση, προδιαγράφει την κατάργηση της προστασία της πρώτης κατοικίας και ψεύδεται για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών,  αλλά «λειτουργεί συντονισμένα όταν πρόκειται για τη θέσπιση της ασυλίας των τραπεζιτών, την εξυπηρέτηση των ισχυρών της φίλων με σωρεία φωτογραφικών διατάξεων και της στελέχωση δήθεν επιτελικού κράτους με “γαλάζια” παιδιά».
Υπογραμμίζει  ότι το πρόσημο για την κυβέρνηση είναι αρνητικό, λέγοντας ότι «οι πολίτες ανησυχούν με την επιστροφή σε πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος, τη συντηρητική παλινόρθωση και την πρωτοφανή διαχειριστική ανεπάρκεια σε κρίσιμα ζητήματα».
Για το μεταναστευτικό, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «η κυβέρνηση λούζεται τώρα το μπάχαλο που προετοίμασε ως αντιπολίτευση».
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «η χώρα πρέπει να επιστρέψει  σε μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θα επιδιώκει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας, όπως αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνση του ΣΥΡΙΖΑ».
Περαιτέρω, αναφέρει ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ «χτίζεται καθημερινά στη βάση της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες,  της υπεράσπισης  των δικαιωμάτων τους και της πρόταξης ενός προοδευτικού μοντέλου διακυβέρνησης».
Κάνοντας αναφορά στα εσωκομματικά, ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι η συζήτηση σε ένα κόμμα της Αριστεράς θα είναι πάντα ζωηρή και ζωντανή και τι αντίθετο θα ήταν ανησυχητικό.
Για το ΚΙΝΑΛ  αναφέρει ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόκλιση από τις κατευθύνσεις της σοσιαλδημοκρατίας και διευκρινίζει ότι οι προγραμματικές συγκλίσεις δεν είναι αφηρημένες.
  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης