Φ. Γεννηματά: Κρίσιμο το 2020 για τα εθνικά μας θέματα - Απαραίτητη η συνάντηση πολιτικών αρχηγών

Φ. Γεννηματά: Κρίσιμο το 2020 για τα εθνικά μας θέματα - Απαραίτητη η συνάντηση πολιτικών αρχηγών
Mόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ
«Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα. Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»
Αυτά τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας απόψε την ομιλία της στον Πύργο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.
Όπως πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, «μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή, μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια από το 2015 και έπειτα, με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να βαδίσει ακριβώς στα χνάρια που άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας».
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών» και συνέχισε: «Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί.
Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία».
Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε μία ‘γαλάζια' λιτότητα, ενώ όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές και ισχυρές».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS