Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση 21% στην εξωτερική βοήθεια και περικοπές στην κοινωνική πρόνοια θα προτείνει ο Trump για το 2021

Μείωση 21% στην εξωτερική βοήθεια και περικοπές στην κοινωνική πρόνοια θα προτείνει ο Trump για το 2021
Ο προϋπολογισμός θα επιδιώξει την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των αναπτυσσόμενων οικονομικών απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα προτείνει τη Δευτέρα (10/2/2020) μείωση 21% στην εξωτερική βοήθεια και περικοπές στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας στην πρότασή του για τον προϋπολογισμό του 2021 ύψους 4,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο προϋπολογισμός θα επιδιώξει την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των αναπτυσσόμενων οικονομικών απειλών από την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά θα συγκρατήσει δαπάνες με στόχο εξοικονόμηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα προγράμματα υποδομών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Trump προσπάθησε στην πρόταση του προϋπολογισμού του το 2019 να μειώσει την ξένη βοήθεια, αλλά αντιμετώπισε σθεναρή αντίδραση από το Κογκρέσο και δεν επικράτησε.
Το πιο πρόσφατο σχέδιο για τις δαπάνες διοικητικής δαπάνης είναι απίθανο να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ιδιαίτερα σε ένα έτος εκλογών.
Ο προϋπολογισμός θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 0,3% στα 740,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2021, αρχής γενομένης από 1ης Οκτωβρίου και θα προτείνει υψηλότερες δαπάνες για άμυνα και βετεράνους, ανέφεραν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Ο Λευκός Οίκος προτείνει να μειωθούν οι δαπάνες κατά 4,4 τρισ. δολάρια σε 10 χρόνια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης