Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Σε χαμηλό 13 μηνών το αμερικανικό αργό - Απώλειες -2,07% για Brent

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Σε χαμηλό 13 μηνών το αμερικανικό αργό - Απώλειες -2,07% για Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε απώλειες -1,39%
Ισχυρές απώλειες εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (10/2) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας, με αποτέλεσμα το αμερικανικό αργό (WTI) να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο 13 μηνών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent αποδυναμώθηκε 2,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,34 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξης του 1,39% στα 49,62 δολ. ανά βαρέλι, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά ακόμα και τα 49,56 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Πλέον, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει πέντε συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, καθώς η τιμή τους έχει υποχωρήσει κατά -22% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, εν μέσω ανησυχιών ότι η έξαρση του κορωνοϊού θα επηρεάσει την παγκόσμια ζήτηση.
«Η πρόταση για περαιτέρω περικοπές της παραγωγής πετρελαίου δεν κατάφερε να μετριάσει τις πιέσεις που ασκούνται στο πετρέλαιο, εν μέρει επειδή η πρόταση δεν έχει συζητηθεί ακόμα επίσημα από τους υπουργούς του ΟΠΕΚ και επειδή η Ρωσία εξακολουθεί να απωθεί τις περαιτέρω περικοπές», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
«Εάν ο συνασπισμός δεν καταφέρει να καταλήεξι σε μία συμφωνία, θα υπάρξουν περισσότερες καθοδικές πιέσεις στο πετρέλαιο», πρόσθεσε ο κ. Innes.
Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, η Μόσχα χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση όσον αφορά το κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι η αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα καταγράψει επιβράδυνση και η παγκόσμια ζήτηση εξακολουθεί να παραμένει σταθερή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης