Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με ήπιες απώλειες και χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Το βλέμμα παραμένει στις διεθνείς αγορές και στις εξελίξεις αναφορικά με τον ιό της Κίνας. Πλούσια η ειδησεογραφία αλλά φαίνεται πως οι αγορές δεν έχουν ιδιαίτερες ανησυχίες. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρές απώλειες και γύρω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

Η δική μας αγορά ακολουθεί με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα, αλλά έχουμε και τα δικά μας. Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο με την Πειραιώς να υποχωρεί άνω του 1% και να κάνει πράξεις κάτω από τα 3 ευρώ. Τη στήλη μάλλον την ανησυχεί λίγο παραπάνω από τις ξένες αγορές ο ιός.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε καλά χαρτιά με καλή μερισματική απόδοση και ελκυστική αποτίμηση σημειώνουν οι αναλυτές πως θα συνεχιστούν. Ο χαμηλός τζίρος προβληματίζει όλη την αγορά. Δεν αποκλείεται νέα δοκιμασία των 900 μονάδων με τις 890 μονάδες να είναι το όριο των τεχνικών αναλυτών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα με την Πειραιώς να χάνει άνω του 1% και να κάνει πράξεις κάτω από τα 3 ευρώ, αλλά να υπάρχουν εκεί κάποιες τοποθετήσεις που την κρατάνε. Η Εθνική υποχωρεί επίσης αλλά όχι πάνω από 1% και η Eurobank έχει αντίστοιχες απώλειες. Με μικρή άνοδο διαπραγματεύεται η Alpha Bank.

ΟΠΑΠ: Μπήκαν σήμερα 13,084 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την εξάσκηση του δικαιώματος επανεπένδυσης του μερίσματος με τιμή 11,26 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα πληρώνονται και όσοι αποφάσισαν να λάβουν μετρητά αντί του μερίσματος (1 ευρώ ανά μετοχή μικτό ή καθαρό 0,95 ευρώ ανά μετοχή). Μικρές οι απώλειες για τη μετοχή στο ξεκίνημα.

VIOHALCO: Προσπαθεί να κρατηθεί εντός του σχηματισμού, ο οποίος βέβαια «κλείνει» και σύντομα θα πρέπει να μας δώσει την απαραίτητη κίνηση. Αν βρει καλό κλίμα θα μπορούσε να δει τιμές πάνω από τα 4 ευρώ. Στα 3,65 ευρώ και στο +0,55% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Θεωρούμε σε γενικές γραμμές σωστές τις επιλογές που μας παρουσιάσατε. Συμφωνούμε πως η BriQ Properties στα 2,16 ευρώ έχει περιθώριο ανόδους λόγω επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου και υψηλότερης NAV. Θετική είναι η στήλη και για την Κυριακούλης, άλλωστε είναι και στις δικές μας επιλογές.

Η Ιντεάλ έχει κάνει καλή κίνηση από την ημέρα που μας την υποδείξατε και ζητήσατε τη γνώμη μας. Η Centric είναι επίσης στις επιλογές μας λόγω ρευστότητας. Θα διαφωνήσουμε λίγο με την ΑΝΕΚ, όπου πρέπει να γίνει μετοχοποίηση δανείων και αύξηση κεφαλαίου ώστε να βελτιωθεί αισθητά η καθαρή θέση και να υπάρξει απομόχλευση.

Θυμίζουμε στην ΑΝΕΚ η προηγούμενη αναδιάρθρωση βελτίωσε προσωρινά μόνο την καθαρή θέση και λίγο αργότερα λόγω νέων ζημιών γύρισε και πάλι αρνητική. Ο κλάδος δεν είναι εύκολος, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Καλή η υποχώρηση του πετρελαίου και βοηθάει, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Με όγκο 12 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα, το λες και θετική έκπληξη. Στα 1,06 ευρώ με άνοδο 1,92% και αποτίμηση 8,8 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Νέα προσπάθεια αλλά με χαμηλό όγκο και πάλι στη μετοχή για να πιάσει τα 7,60 ευρώ τα οποία εδώ και καιρό δυσκολεύεται να ξεπεράσει ανοδικά. Στα 7,53 ευρώ με 1.000 τεμάχια.

MOTOR OIL: Με αξιόλογη πτώση κοντά στο 2% ξεκίνησε η μετοχή και κάτω από τα 19 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης