Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η διεύρυνση πρέπει να προχωρήσει – Σε αυτή τη φάση πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η διεύρυνση πρέπει να προχωρήσει – Σε αυτή τη φάση πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που μιλούσε για τη μεσαία τάξη, δεν έχει τίποτα για αυτή όλους αυτούς τους μήνες είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι όλοι συμφωνούν πως πρέπει η διεύρυνση του κόμματος να προχωρήσει διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας πως σε αυτή τη φάση και όσον αφορά τη διεύρυνση «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέει σε αχαρτογράφητα νερά».
«Η προσπάθειά μας δεν ξεκινάει τώρα, έχει ξεκινήσει μετά τις εκλογές του Ιουλίου.
Με την ψήφο του ελληνικού λαού επισημοποιήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως η ηγετική δύναμη στον προοδευτικό χώρο του πολιτικού φάσματος.
Οι αριστεροί προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μια αλλαγή της ζοφερής κατάστασης την οποία ζούμε τους τελευταίους μήνες.
Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν και συνομολογούν ότι αυτοί η διεύρυνση πρέπει να προχωρήσει.
Το τι γράφεται τώρα είναι άλλοι θέμα, κάποιοι επιχειρούν να κάνουν την τρίχα τριχιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, με την έννοια της διεύρυνσης.
Δεν μπορεί να γίνει στη βάση ενός τσελεμεντέ και ενός έτοιμου manual.
Χρειάζεται να δοκιμάσεις πράγματα, μπορεί να κάνεις και λάθη, να διορθώσεις την πορεία σου και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Είμαστε ένα ενιαίο ζωντανό κόμμα, όλες οι απόψεις κατατίθενται, ακόμα και οι αντίθετες.
Μιλάμε για ένα κόμμα στο οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές.
Είμαστε ένα πολύμορφο κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του συναποτέλεσε διαφορετικές πλευρές της αριστεράς και προσπάθησε με την πάροδο να κάνει μια ώσμωση ενός ενιαίου κόμματος και τα καταφέραμε.
Καλώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, έχει ανάγκη η χώρα μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του και στη μέχρι τώρα διακυβέρνηση της ΝΔ.
«Είναι μια κυβέρνηση η οποία ήρθε καλλιεργώντας πολύ μεγάλες προσδοκίες σε μια σειρά από πεδία, για τους Έλληνες πολίτες, μια κυβέρνηση η οποία πολέμησε λυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη συμφωνία των Πρεσπών μέχρι το προσφυγικό, ακόμα και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είχαμε μια ισοπεδωτική αντιπολίτευση από τη μεριά της ΝΔ.
Τώρα βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία σε πάρα πολλά πεδία έχει προχωρήσει σε μια αλλαγή στάσης 180 μοιρών, όπως για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία τώρα μας λέει ότι σέβεται και τιμά και θα τηρήσει, ενώ έλεγε άλλα προεκλογικά.
Αυτό που βλέπουμε στα ζητήματα της οικονομίας είναι μια κυβέρνηση η οποία ενώ μιλούσε για τη μεσαία τάξη, δεν έχει κάνει τίποτα όλους αυτούς τους μήνες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μείωσε τις εισφορές.
Οι εισφορές, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, το οποίο τώρα έχει κατατεθεί και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από τη Βουλή, μετά από 7 μήνες, οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα δουν αύξηση των εισφορών τους.
Δεν ισχύει η μείωση των εισφορών, είναι ψέματα.
Έχουμε μια πολιτική η οποία αντί να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας δημιούργησε για πρώτη φορά τέτοιες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, βλέπουμε ότι και στα σημεία που αφορούν τη μεσαία τάξη, αλλά και σε αυτά των επενδύσεων…
Που είναι η επένδυση για το Ελληνικό;
Ο κ. Φλαμπουράρης και όλοι μας λέγαμε ότι είναι μια πολύ δύσκολη επένδυση, η οποία δεν γίνεται μια μέρα στην άλλη.
Οι θυσίες του ελληνικού λαού, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν τόπο.
Καταφέραμε και αφήσαμε πίσω μας την κρίση και βγήκαμε από τα μνημόνια και είχαμε γεμάτα ταμεία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έπρεπε να σκύψει πάνω σε αυτά τα ζητήματα, να ενισχύσει τη μεσαία τάξη την οποία είχε κάνει σημαία το προηγούμενα χρόνια και τώρα την έχει ξεχάσει» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS